/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F07fea81516b104dbc0f62d1c09c174ae.jpg)
Смачно - як у дитинстві: найкращий рецепт гарбузової каші
Гарбузова каша. / © Pixabay
Осінь можна беззаперечно назвати сезоном гарбуза. Чи не найпопулярніша страва, знайома з самого дитинства — каша. Вона не лише смачна, а ще й корисна. Адже гарбуз багатий на клітковину і калій.
ТСН.ua підготував рецепт гарбузяної каші від кулінара Євгена Клопотенка.
Кашу можна готувати з додаванням рису чи пшона. В основі страви цієї — рис. Хоча кулінар каже, що для приготування підійде будь-який, втім, є деякі нюанси. Аби гарбузова каша вийшла однорідною та ніжною, краще взяти круглозернистий рис — в ньому більше крохмалю. Якщо хочете, аби вона вийшла більш розсипчастою, то візьміть довгозернисту крупу.
Інгредієнти
-
500 г почищеного гарбуза
-
200 мл води
-
500 мл молока
-
50 г масла
-
2 ст. л. цукру
-
100 г рису
Приготування
-
Насамперед слід почистити гарбуз від шкірки та вийняти серцевину з насінням. Після цього наріжте його великими кубиками.
-
Покладіть гарбуз до каструлі та залийте водою. Варіть 30 хв, а потім воду злийте.
-
Відварений гарбуз потовчіть чи перебийте у блендері до однорідної маси. Додайте до пюре молоко та доведіть до кипіння.
-
Тим часом розігрійте до 160 градусів духовку. Додайте до каструлі з гарбузом промитий рис, вершкове масло і цукор.
-
Накрийте каструлю кришкою та поставте до духовки на 30 хв.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

