Смачно - як у дитинстві: найкращий рецепт гарбузової каші
Смачно - як у дитинстві: найкращий рецепт гарбузової каші

Смачно - як у дитинстві: найкращий рецепт гарбузової каші

Гарбузова каша. / © Pixabay

Осінь можна беззаперечно назвати сезоном гарбуза. Чи не найпопулярніша страва, знайома з самого дитинства — каша. Вона не лише смачна, а ще й корисна. Адже гарбуз багатий на клітковину і калій.

ТСН.ua підготував рецепт гарбузяної каші від кулінара Євгена Клопотенка.

Кашу можна готувати з додаванням рису чи пшона. В основі страви цієї — рис. Хоча кулінар каже, що для приготування підійде будь-який, втім, є деякі нюанси. Аби гарбузова каша вийшла однорідною та ніжною, краще взяти круглозернистий рис — в ньому більше крохмалю. Якщо хочете, аби вона вийшла більш розсипчастою, то візьміть довгозернисту крупу.

Інгредієнти

  • 500 г почищеного гарбуза

  • 200 мл води

  • 500 мл молока

  • 50 г масла

  • 2 ст. л. цукру

  • 100 г рису

Приготування

  1. Насамперед слід почистити гарбуз від шкірки та вийняти серцевину з насінням. Після цього наріжте його великими кубиками.

  2. Покладіть гарбуз до каструлі та залийте водою. Варіть 30 хв, а потім воду злийте.

  3. Відварений гарбуз потовчіть чи перебийте у блендері до однорідної маси. Додайте до пюре молоко та доведіть до кипіння.

  4. Тим часом розігрійте до 160 градусів духовку. Додайте до каструлі з гарбузом промитий рис, вершкове масло і цукор.

  5. Накрийте каструлю кришкою та поставте до духовки на 30 хв.

Донька Тайсона Ф'юрі виходить заміж

Читати публікацію повністю →

Вибух. / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Кітті Спенсер / © Instagram Леді Кітті Спенсер

Читати публікацію повністю →

Вибух. / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader