/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8020de3e71c7981bdb4c2a3f67ec5a7a.jpg)
Як насправді готують соєвий соус: блогерка розкрила секрети виробництва
Соєвий соус / © www.freepik.com/free-photo
Соєвий соус став невіддільною частиною меню для поціновувачів азійської кухні. Водночас далеко не всі знають, які етапи проходить цей продукт, перш ніж опинитися у пляшках на полицях магазинів.
Українська блогерка Олена Мазур розповіла про це у своєму ролику в TikTok, який уже набрав понад 108 тисяч переглядів.
Основою рецептури є суміш соєвих бобів, пшениці, солі та води. Згодом цю густу пасту поміщають у спеціальні рамки, де відбувається тривалий процес ферментації — від кількох тижнів до кількох місяців.
Саме завдяки ферментації та наявності цвілі соус отримує характерну густину й смак. Після цього готовий продукт відтискають за допомогою пресів, пастеризують і розливають у тару. Наприкінці процесу відбувається фасування та маркування.
У коментарях користувачі з України активно діляться враженнями. Дехто зазначає, що тепер зрозумів, чому соєвий соус має таку високу вартість. Інші порівнюють смак справжнього японського продукту з тим, що зазвичай продають у магазинах або подають у суші-барах, наголошуючи на відчутній різниці.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

