/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F5014ec4a3fb9f7fe27bc405e5f36910a.jpg)
Шоколадний торт з грушами: і на свято, і на щодень, рецепт
Цей торт виходить вологим та пухким, він має виразний, але не надто насичений шоколадний смак. Груші м’які та ніжно солодкі, а все це доповнює нотка апельсина - справжня насолода!
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 2 груші;
- 1 склянка (125 г) пшеничного борошна;
- 0,5 склянки (75 г) цільнозернового борошна;
- 2 столові ложки (25 г) какао;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 175 г вершкового масла;
- півсклянки (175 г) цукру;
- 3 яйця;
- 2 столові ложки свіжовичавленого апельсинового соку;
- цедра одного апельсина.
Приготування
Підготуйте фрукти. Помийте та очистіть груші, потім видаліть серцевину та наріжте їх скибочками. Намагайтеся розташувати скибочки так, щоб вони зберегли форму фрукта.
Просійте борошно універсального призначення та какао в миску. Додайте розпушувач та цільнозернове борошно. Обережно перемішайте лопаткою до однорідності.
В окремій мисці змішайте масло кімнатної температури та цукор. Збивайте міксером на середній швидкості до легкої, пухкої та однорідної маси. Додавайте яйця по одному, щоразу перемішуючи до повного розчинення.
Зменште швидкість міксера та поступово додавайте борошно, щоразу перемішуючи, поки тісто повністю не поєднається.
Додайте сік і терту цедру апельсина.
Перекладіть тісто у рознімну форму діаметром 20 см, вистелену пергаментним папером, і розрівняйте верх. Викладіть зверху фрукти, намагаючись зберегти форму цілої груші.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 °C духовці з режимами "верхнє та нижнє випікання" приблизно 50 хвилин, поки паличка не вийде сухою.
Прикрасьте торт цукровою пудрою. Заваріть запашний чай або каву, покличте рідних до столу та насолоджуйтесь!
Раніше портал Знай писав про рецепт кексу, який пахне виноградником та теплом кухні.
Крім того, ми повідомляли про курячі відбивні під шапкою сиру: осінній рецепт, який пахне затишком і хрумтить скоринкою.
Також портал інформував про торт "Лісовий мох" зі шпинатом та ягодами: вибух кольору та смаку для вашого свята, рецепт.

