Улюблена закуска без жодних турбот: рецепт солоних огірків на 1 літру
Улюблена закуска без жодних турбот: рецепт солоних огірків на 1 літру

Улюблена закуска без жодних турбот: рецепт солоних огірків на 1 літру

З цим рецептом ви зможете заготувати цілу комору хрумких огірочків, навіть не помітивши, адже докладати зусиль зовсім не потрібно. 24 Канал пропонує переконатися в цьому з рецептом порталу Cookpad.

Зверніть увагу!

Для засолювання найкраще обирати злегка недозрілі огірки невеликого розміру. Так ви отримаєте найкращу хрумкість та смак, радить портал "Ґанок".

Як легко засолити огірки?

  • Час: 30 хвилин + замочування
  • Порцій: 2 банки по 1 літрі

Інгредієнти:
– огірки;
маринад:
– 2 літри води;
– 250 мілілітрів оцту;
– 200 – 250 грамів цукру;
– 3 столові ложки солі;
– порізана тоненько морква, слайси цибулі, часник, корінь хрону, суцвіття хрону, листя вишні і смородини, горошини чорного, духмяного перцю, гвоздичка.

Приготування:

  1. Ретельно промийте огірки та замочіть їх у холодній воді на 2 години.
  2. На дно стерилізованих банок викладіть кільця цибулі й моркви, додайте гілочки петрушки, кріп, кілька горошин чорного перцю.
  3. За бажанням можете замінити овочі: покладіть замість них часточку часнику, шматочок гострого перцю, по кілька горошин чорного та духмяного перцю, гвоздику, листя хрону, вишні й смородини.
  4. Залийте огірки киплячим маринадом, щоб вони були повністю вкриті рідиною.
  5. Стерилізуйте літрові банки протягом 15 хвилин, після чого герметично закрутіть кришками.

Смачного!

Як ще закрити огірки на зиму?

  • Обовʼязково спробуйте огірочки по-польськи – так їх готує вся Європа.
  • А ще у вашій коморі не будуть зайвими пікантні огірочки з кетчупом чилі.
Джерело матеріала
loader
loader