/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F0728001c370b1e357f1b40855a03249a.jpg)
Смажена картопля буде смачною, хрумкою і золотавою: секретний інгредієнт для ідеальної страви
Як смажити картоплю, щоб не злипалася / © Freepik
Смажену картоплю люблять майже всі. Але страва не завжди виходить такою, як хочеться: то м’яка, то пригоріла, то просто без смаку. Професійні кухарі кажуть, що один секретний інгредієнт зробить шматочки картоплі золотавими, хрусткими й надзвичайно смачними. Тому рекомендують усім, хто полюбляє цю страву, вибрати саме такий спосіб її приготування.
Як правильно посмажити картоплю, щоб вийшла хрумкою, золотавою та смачною
Секрет ідеальної хрусткої картоплі — це крохмаль або борошно. Якщо ви хочете, щоб смажена картопля мала ідеальну скоринку, а всередині залишалася ніжною, перед смаженням потрібно додати трохи картопляного крохмалю чи пшеничного борошна.
Як це зробити правильно.
-
Наріжте картоплю рівними шматочками.
-
Залийте її холодною водою на 10-15 хвилин, щоб прибрати надлишок природного крохмалю, це допоможе уникнути злипання.
-
Висушіть шматочки паперовим рушником.
-
Посипте їх двома чайними ложками крохмалю чи борошна й легенько перемішайте.
-
Смажте на розігрітій сковороді у достатній кількості олії, тоді картопля отримає золотисту, хрумку скоринку.
Цей метод смаження утворює на поверхні ніжну скоринку з панірування, яка зберігає соковитість усередині, а зовні створює апетитну текстуру.
Емілі Ратажковскі / © Associated Press
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

