Можна не лише смажити їх в сметані: готуємо найароматніший осінній суп з білими грибами
Можна не лише смажити їх в сметані: готуємо найароматніший осінній суп з білими грибами

Можна не лише смажити їх в сметані: готуємо найароматніший осінній суп з білими грибами

Ароматний суп – це чудова нагода урізноманітнити осінню хандру яскравими нотками, не витрачаючи багато грошей та часу. Страва з білими грибами подарує насичений аромат та незрівнянний смак, розповідає 24 Канал з посиланням на Cookpad.

Не забудьте!

Нижню частину ніжки білого гриба завжди видаляємо через велику кількість бруду. А якщо на місці зрізу багато ходів від червʼяків – такий гриб слід викинути, радить портал "Тег".

Як зробити смачний суп з білими грибами?

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 жменя сушених білих грибів;
– до 3 літрів води;
– 4 середні картоплини;
– 1 середня цибулина;
– 5 столових ложок птітіму;
– 2 середні морквини;
– пучок зелені;
– 3 столові ложки сметани;
– сіль, перець та спеції до смаку.

Приготування:

  1. Жменю сушених грибів залийте холодною водою та залиште на ніч, щоб вони добре набухли.
  2. Поставте гриби варитися приблизно на 30 хвилин. Потім відкиньте їх на сито, дайте стекти воді й наріжте зручними шматочками.
  3. Картоплю почистіть і наріжте невеликими кубиками. Моркву натріть на тертці, а зелень добре промийте й подрібніть.
  4. Цибулю обсмажте на сковороді до золотистого кольору, додайте моркву й підготовлені гриби. Смажте до м’якості овочів і приємного аромату.
  5. У каструлю з грибним бульйоном опустіть картоплю та птітім, трохи підсоліть і додайте спеції.
  6. Варіть близько 5 хвилин, потім покладіть засмажку й продовжуйте готувати ще приблизно 10 хвилин.
  7. В окремій мисці розведіть сметану кількома ложками гарячого бульйону, ретельно перемішайте та обережно влийте суміш у суп.
  8. Додайте зелень і потоміть на малому вогні ще 5 хвилин.
  9. Після цього зніміть суп із плити, накрийте кришкою й дайте йому настоятися близько 10 хвилин перед подачею.

Смачного!

Що робити, коли в страві багато перцю?

  • Найперше, не панікувати та не виливати суп, адже все ще можна виправити.

  • Для цього треба елементарні інгредієнти та знання одного секрету.

Джерело матеріала
loader