Гарбуз по-осінньому: як запекти його в духовці швидко, правильно і смачно, рецепт
Гарбуз по-осінньому: як запекти його в духовці швидко, правильно і смачно, рецепт

Гарбуз по-осінньому: як запекти його в духовці швидко, правильно і смачно, рецепт

Жовтень у самому розпалі, а значить, час запастися вітамінами і зігрітися чимось по-справжньому осіннім. Гарбуз — ідеальний кандидат: він не тільки корисний, а й неймовірно смачний.

Сьогодні розповімо, як перетворити цей помаранчевий овоч на ароматні ласощі за лічені хвилини.

Гарбуз, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Гарбуз (бажано мускатний або цукровий)
  • Рослинна олія (оливкова, кукурудзяна або лляна)
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Гарам масалу або улюблені спеції до смаку

Приготування:

  1. Підготовка гарбуза: Очистіть гарбуз від шкірки та наріжте її невеликими кубиками.

  2. Приправлення: У глибокій мисці змішайте гарбуз з олією, сіллю, перцем та спеціями. Гарам масалу надасть страві східного акценту, але можна використовувати й інші улюблені приправи.

  3. Випікання: Викладіть підготовлений гарбуз на лист, застелений пергаментним папером, шкіркою вниз. Запікайте в розігрітій до 190 ° C духовці близько 40 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким і підрум'яненим.

Запечений гарбуз, кадр з відео

Подача:

Готовий гарбуз можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м'яса. Її ніжна текстура та насичений смак стануть чудовим доповненням до осіннього столу.

Порада:

  • Для насиченішого смаку можна додати в гарбуз трохи меду або яблук перед запіканням.

  • Якщо хочете отримати пюре, після запікання просто подрібніть гарбуз у блендері.

  • Не викидайте насіння! Їх можна запекти з сіллю та спеціями - вийде чудова закуска.

Раніше ми повідомляли про хрумкий тортик з кукурудзяних паличок за 15 хвилин: рецепт з яким смачно та швидко.

Джерело матеріала
loader
loader