Найкращий осінній колорит: як приготувати білі гриби в сметані, щоб підійшли до всіх гарнірів
Найкращий осінній колорит: як приготувати білі гриби в сметані, щоб підійшли до всіх гарнірів

Найкращий осінній колорит: як приготувати білі гриби в сметані, щоб підійшли до всіх гарнірів

Білі гриби в сметані – це та страва, від якої можна легко втратити голову. Вони прості у приготуванні та навіть можуть стати самостійним гарніром, особливо, якщо ви маєте для подачі ще й мʼясну страву. 24 Канал пропонує зберегти рецепт від Shuba повертатися до нього за кожної нагоди.

Як приготувати білі гриби у сметані?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів білих грибів;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– сіль та перець до смаку;
– 100 грамів сметани;
– олія для смаження.

Приготування:

  1. Білі гриби переберіть, очистіть від бруду й ретельно промийте. Великі екземпляри наріжте шматочками.
  2. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну та варіть 10 – 15 хвилин. Після цього відкиньте гриби на друшляк і промийте під проточною водою.
  3. Цибулю та моркву очистіть, помийте й наріжте невеликими кубиками.
  4. На сковороді розігрійте олію, викладіть овочі та обсмажуйте кілька хвилин до м’якої консистенції.
  5. Додайте відварені гриби й смажте все разом, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин.
  6. Посоліть, поперчіть, влийте сметану, перемішайте та тушкуйте під кришкою на слабкому вогні ще 10 хвилин.
  7. Такі гриби будуть смакувати навіть з хлібом!

А ще вам може сподобатися простий рецепт білих грибів з ютуб-каналу "Жовта морква".

Як ще приготувати гриби?

  • Коли надворі холодно, чудовим рішенням буде приготувати осінній суп з грибами.

  • А також їх можна просто посмажити на сковороді – але перед цим правильно зварити.

Джерело матеріала
loader
loader