/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff4ddb2c736b37712f2402b2bc44cf8d8.jpg)
Найкращий осінній колорит: як приготувати білі гриби в сметані, щоб підійшли до всіх гарнірів
Білі гриби в сметані – це та страва, від якої можна легко втратити голову. Вони прості у приготуванні та навіть можуть стати самостійним гарніром, особливо, якщо ви маєте для подачі ще й мʼясну страву. 24 Канал пропонує зберегти рецепт від Shuba повертатися до нього за кожної нагоди.
Як приготувати білі гриби у сметані?
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів білих грибів;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– сіль та перець до смаку;
– 100 грамів сметани;
– олія для смаження.
Приготування:
- Білі гриби переберіть, очистіть від бруду й ретельно промийте. Великі екземпляри наріжте шматочками.
- Залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну та варіть 10 – 15 хвилин. Після цього відкиньте гриби на друшляк і промийте під проточною водою.
- Цибулю та моркву очистіть, помийте й наріжте невеликими кубиками.
- На сковороді розігрійте олію, викладіть овочі та обсмажуйте кілька хвилин до м’якої консистенції.
- Додайте відварені гриби й смажте все разом, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин.
- Посоліть, поперчіть, влийте сметану, перемішайте та тушкуйте під кришкою на слабкому вогні ще 10 хвилин.
- Такі гриби будуть смакувати навіть з хлібом!
А ще вам може сподобатися простий рецепт білих грибів з ютуб-каналу "Жовта морква".
Як ще приготувати гриби?
Коли надворі холодно, чудовим рішенням буде приготувати осінній суп з грибами.
А також їх можна просто посмажити на сковороді – але перед цим правильно зварити.

