Класика, яку любитимуть завжди: смажені пиріжки з картоплею, як колись на базарі
Класика, яку любитимуть завжди: смажені пиріжки з картоплею, як колись на базарі

Класика, яку любитимуть завжди: смажені пиріжки з картоплею, як колись на базарі

Смажені пиріжки з картоплею – це завжди бажано, смачно та просто. Потрібні найпростіші інгредієнти, щоб поринути у магію минулого. 24 Канал пропонує вирушити у подорож в часі за рецептом порталу Cookpad.

Як зробити смажені пиріжки з картоплею як на базарі?

  • Час: 2 години
  • Порцій: 10

Інгредієнти:
– 800 грамів борошна;
– 250 мілілітрів теплої води;
– 250 мілілітрів окропу;
– 10 грамів сухих швидкодійних дріжджів;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 3 столові ложки олії;
– олія для смаження;
начинка:
– картопля;
– кріп;
– вершкове масло;
– сіль.

Приготування:

  1. Почистіть картоплю, наріжте невеликими кубиками й відваріть до м’якості. З
  2. лийте воду, додайте вершкове масло та сіль.
  3. Розімніть у пюре, всипте подрібнений кріп, добре перемішайте й залиште охолонути.
  4. Тепер тісто. У мисці з теплою водою розчиніть цукор і сіль. В окремій посудині просійте борошно, додайте дріжджі та перемішайте.
  5. З’єднайте сухі та рідкі інгредієнти, перемішайте до вбирання вологи. Потім влийте окріп і замісіть м’яке, еластичне тісто, поступово додаючи олію.
  6. Вимішуйте приблизно 10 – 15 хвилин, поки тісто не перестане липнути до рук.
  7. Поділіть тісто на частини вагою 50 – 60 грамів, розкачайте кожну в коло, покладіть начинку й защипніть краї.
  8. На сковороді розігрійте олію (щоб покривала пиріжки наполовину).
  9. Викладіть вироби швом донизу й обсмажуйте з обох боків до рум’яної скоринки.

А ще вам може стати у пригоді рецепт з ютуб-каналу "Галочка-Кулінарочка".

Що ще смачного приготувати для настрою?

  • Якщо не хочеться вигадувати собі клопотів, то хек у духовці стане ідеальним рішенням.

  • А ще варто спробувати осінню знахідку – сирники з гарбузом.

Джерело матеріала
loader
loader