/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc7456da9c73af4fe62dbc130abb6de76.jpg)
Не поспішайте викидати: що робити з гарбузом після Гелловіну
Позбуватися гарбуза – остання справа, адже він корисний не лише як декор! Що з ним робити – розповідає 24 Канал з посиланням на LiveWest.
Що робити з гарбузом після Гелловіну?
Якщо гарбуз залишився цілим – тут варіантів дуже багато. Тоді гарбуз можна приготувати: пироги, супи, салати – будь-що на ваш вибір.
Його варто почистити, видалити насіння та волокно. Насіння помийте, підсмажте – і використовуйте як снек або додайте до салатів.
![]()
З гарбуза можна приготувати що завгодно / Фото Pixabay
Ще один варіант – добриво. Наріжте гарбуз на невеликі шматки, щоб швидше перегнив. Змішайте із сухим листям або тирсою – так утвориться правильний баланс вологи, радить портал Homes & Gardens.
Узимку накрийте компост плівкою або старим мішком, щоб тепло не виходило. Навесні отримаєте темну, розсипчасту землю – це і буде готовий компост. Таке добриво зменшить кількість метану і повертають у ґрунт поживні речовини – азот, фосфор і калій.
До речі, знайти добрива за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет.
Ще можна зробити ароматизатор. Виріжте верх, покладіть всередину сіль, корицю й кілька крапель ефірної олії апельсина. Гарбуз поглинатиме запахи, а кімната пахнутиме святом.
Цікаві поради
- Якщо вам хочеться, аби ваші дзеркала блищали – спробуйте цей простий і геніальний лайфхак.
- А якщо прибирання доставляє багато клопоту – є способи, які полегшать його в рази.

