Не поспішайте викидати: що робити з гарбузом після Гелловіну
Не поспішайте викидати: що робити з гарбузом після Гелловіну

Не поспішайте викидати: що робити з гарбузом після Гелловіну

Позбуватися гарбуза – остання справа, адже він корисний не лише як декор! Що з ним робити – розповідає 24 Канал з посиланням на LiveWest.

Що робити з гарбузом після Гелловіну?

Якщо гарбуз залишився цілим – тут варіантів дуже багато. Тоді гарбуз можна приготувати: пироги, супи, салати – будь-що на ваш вибір.

Його варто почистити, видалити насіння та волокно. Насіння помийте, підсмажте – і використовуйте як снек або додайте до салатів.

Не поспішайте викидати: що робити з гарбузом після Гелловіну - Фото 1

З гарбуза можна приготувати що завгодно / Фото Pixabay

Ще один варіант – добриво. Наріжте гарбуз на невеликі шматки, щоб швидше перегнив. Змішайте із сухим листям або тирсою – так утвориться правильний баланс вологи, радить портал Homes & Gardens.

Узимку накрийте компост плівкою або старим мішком, щоб тепло не виходило. Навесні отримаєте темну, розсипчасту землю – це і буде готовий компост. Таке добриво зменшить кількість метану і повертають у ґрунт поживні речовини – азот, фосфор і калій.

До речі, знайти добрива за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет.

Ще можна зробити ароматизатор. Виріжте верх, покладіть всередину сіль, корицю й кілька крапель ефірної олії апельсина. Гарбуз поглинатиме запахи, а кімната пахнутиме святом.

Цікаві поради

  • Якщо вам хочеться, аби ваші дзеркала блищали – спробуйте цей простий і геніальний лайфхак.
  • А якщо прибирання доставляє багато клопоту – є способи, які полегшать його в рази.
Источник материала
loader
loader