/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8c17555f22f2137f8073e0df84c0e8e4.jpg)
Недорогий овоч, який робить котлети соковитими навіть на другий день: про що йдеться
Що додати до котлет для соковитості / © unsplash.com
Мова йде про звичайну сиру картоплю. Натріть коренеплід і додайте до фаршу — і він творить справжні чудеса.
Крохмаль і волога з картоплі утримують соки всередині котлет, тому навіть після розігрівання вони залишаються м’якими й апетитними. Цей простий трюк відомий багатьом кухарям, хоча рідко про нього говорять. Картопля дешевий, доступний продукт і завжди під рукою.
На відміну від хліба, який часто додають у фарш, картопля не робить котлет важкими. Вона зберігає їхню структуру та ніжність.
Кухарі радять використовувати молоді картопляні бульби — у них більше вологи і менше крохмалю. Але й звичайна картопля прекрасно справляється із завданням. Головне — натерти її на дрібній тертці та одразу змішати з фаршем.
Деякі господині бояться, що картопля змінить смак. Але в готовій страві він майже непомітний. Зате результат видно одразу: котлети стають повітряними, зберігають форму та соковитість.
Цей лайфгак особливо добре працює з фаршем із яловичини чи свинини — м’ясо цих видів потребує додаткової вологи.
Досить однієї середньої бульби на півкілограма фаршу — і котлети вже стають соковитими та більш поживними. М’яка текстура подобається дітям, а найголовніше — котлети залишаються смачними навіть на другий день. Їх можна сміливо розігрівати, не боячись, що вони висохнуть.
Володимир Зеленський / © Associated PressЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

