/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F539b8b01e3b9e1351693e6eaa7c6c22c.jpg)
Тільки не гарячою: якою водою правильно промивати сухофрукти та чому це має вирішальне значення
Якою водою заливати сухофрукти / © unsplash.com
Та перш ніж використовувати, їх потрібно правильно промити — і це має значення для вашого здоров’я.
Багато господинь переконані, що перед приготуванням сухофрукти слід заливати гарячою водою чи навіть ошпарювати кип’ятком. Насправді це хибне уявлення — і зараз пояснимо, чому.
Щоб висушені плоди могли довго зберігатися і не вкривалися пліснявою, виробники обробляють їх спеціальною речовиною — сірчистим ангідридом. Цей захисний шар не дає псуватися навіть тим плодам, які були висушені не ідеально.
Однак важлива деталь: розчиняється цей шар лише у холодній воді. Гаряча вода майже не впливає на нього.
Тому правильна підготовка проста: висипте сухофрукти в миску, залийте їх холодною водою та залиште приблизно на 15 хвилин. Після настоювання сухофрукти слід злегка перемішати, злити воду та ще раз ретельно обполоснути їх під холодним проточним струменем.
Таллула Вілліс / © Associated PressЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →