/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1a75b8726634e84825e7c5fbeeda9b5a.jpg)
Застрибуємо в останній вагон: маринуємо помідори, які завжди знадобляться
Мариновані помідори – це закуска, яка додасть колориту буденній трапезі і яскраво підкреслить настрій святкового столу. 24 Канал пропонує не додавати собі турбот та заготувати помідори за рецептом порталу Cookpad.
Як смачно замаринувати помідори?
- Час: 1 година
 - Порцій: одна 3-літрова банка
 
Інгредієнти: 
– помідори;
– 3 – 4 лаврові листки;
– 5 – 6 гілочок петрушки;
– 1 цибуля;
– 4 – 6 горошин чорного перцю;
– 1 листок хрону; 
– 1 суцвіття кропу (за бажанням);
–  100 грамів солі; 
– 100 грамів цукру;
– 100 мілілітрів оцту. 
Приготування:
- Виберіть середні, щільні помідори, добре їх помийте.
 - На дно стерильних банок викладіть шматочок хрону, кілька горошин перцю, лавровий лист, нарізану кільцями цибулю, кріп і петрушку.
 - Потім щільно, але без натискання, укладіть помідори. Залийте окропом до верху, накрийте кришками та залиште на 5 хвилин.
 - Після цього злийте воду в каструлю, закип’ятіть її ще раз і повторно залийте помідори ще на 5 хвилин.
 - Потім знову злийте рідину, додайте у неї сіль, цукор і оцет, доведіть до кипіння й залийте банки маринадом.
 - Швидко закатайте, переверніть догори дном і вкутайте до повного охолодження.
 - Якщо ж після першого заливання шкірка на помідорах потріскала, достатньо зробити лише дві заливки.
 
Або ж скористайтеся літнім рецептом з TikTok viktoria_food0, який також подарує чудовий результат.
Які страви варто спробувати?
Галушки з картоплі та сиру – український делікатес, який варто спробувати усім.
А ще зараз стають популярними закуски з буряка та оселедця – і "Шуба" тут далеко не єдина опція.

