Застрибуємо в останній вагон: маринуємо помідори, які завжди знадобляться
Застрибуємо в останній вагон: маринуємо помідори, які завжди знадобляться

Застрибуємо в останній вагон: маринуємо помідори, які завжди знадобляться

Мариновані помідори – це закуска, яка додасть колориту буденній трапезі і яскраво підкреслить настрій святкового столу. 24 Канал пропонує не додавати собі турбот та заготувати помідори за рецептом порталу Cookpad.

Як смачно замаринувати помідори?

  • Час: 1 година
  • Порцій: одна 3-літрова банка

Інгредієнти:
– помідори;
– 3 – 4 лаврові листки;
– 5 – 6 гілочок петрушки;
– 1 цибуля;
– 4 – 6 горошин чорного перцю;
– 1 листок хрону;
– 1 суцвіття кропу (за бажанням);
– 100 грамів солі;
– 100 грамів цукру;
– 100 мілілітрів оцту.

Приготування:

  1. Виберіть середні, щільні помідори, добре їх помийте.
  2. На дно стерильних банок викладіть шматочок хрону, кілька горошин перцю, лавровий лист, нарізану кільцями цибулю, кріп і петрушку.
  3. Потім щільно, але без натискання, укладіть помідори. Залийте окропом до верху, накрийте кришками та залиште на 5 хвилин.
  4. Після цього злийте воду в каструлю, закип’ятіть її ще раз і повторно залийте помідори ще на 5 хвилин.
  5. Потім знову злийте рідину, додайте у неї сіль, цукор і оцет, доведіть до кипіння й залийте банки маринадом.
  6. Швидко закатайте, переверніть догори дном і вкутайте до повного охолодження.
  7. Якщо ж після першого заливання шкірка на помідорах потріскала, достатньо зробити лише дві заливки.

Або ж скористайтеся літнім рецептом з TikTok viktoria_food0, який також подарує чудовий результат.

Які страви варто спробувати?

  • Галушки з картоплі та сиру – український делікатес, який варто спробувати усім.

  • А ще зараз стають популярними закуски з буряка та оселедця – і "Шуба" тут далеко не єдина опція.

Источник материала
loader
loader