/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F929130d1ee14aa54e0970f4c5bbc6195.jpg)
Пиріжки, як у бабусі: секрети, щоб не пили олію і не черствіли наступного дня
Головні проблеми при приготуванні смажених пиріжків – вбирання олії та швидке зачерствіння. Як їх уникнути – розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб-канал LOZOVSKI.
Як зробити пиріжки, щоб не вбирали олію?
Перша підказка – додати трішки олії в тісто. Достатньо чайної або столової ложки олії ні кілограм борошна, аби при смаженні утворився захисний барʼєр.
Ще одна підказка – смажити пиріжки в добре розігрітій олії. Вона не повинна диміти, але при контакті з тістом одразу повинна виникнути реакція смаження.
![]()
Смажені пиріжки – це особливий смак та спогади / Фото Freepik
А ще важливо не "перевантажувати" сковорідку великою кількістю пиріжків – вони повинні плавати вільно і не торкатися один одного. Інакше вони знизять температуру олії – і тісто почне її вбирати, підказує портал Cookpad.
Секрети, які стануть у пригоді
Скоро починається сезон мандаринок – а отже, треба знати секрети, як обирати лише солодкі фрукти.
А якщо захочете швидко нагодувати сімʼю – то ці секретні пиріжки від досвідчених господинь стануть справжнім порятунком.

