/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F10c6538e1765a01165ba06ae044530cf.jpg)
Топ із топів за смаками: гід назвав страви, які слід обов'язково скуштувати у Римі
Римський гід guideromeua, знайомий з найкращими кулінарними традиціями Риму, порадив у тіктоці звернути увагу на певну низку страв. І 24 Канал розповість про них докладніше.
Який топ італійських страв у Римі варто скуштувати кожному мандрівнику?
Ці страви відбиваються багатство і простоту римської кухні, яка акцентує на якісних інгредієнтах і традиціях. І їх від серця радять римські гіди любителям гастротуризму.
Карбонара. Відома всьому світу страва – паста з мінімуму інгредієнтів, ураховуючи свинячу грудинку (панчетта, гуанчіале або бекон), яйця, сир Пекоріно Романо та чорний перець. А особливий соус робить цю страву дивовижно ніжною й ароматною.
Цікавий факт: як зазначає портал EatingEurope, карбонара, власне, походить – найімовірніше – з Риму. Її часто пов’язують зі звільненням міста у 1944 році – мовляв, солдати зі США приносили свої бекон і яйця в італійські ресторани, щоб додати трохи смаку обмеженим через війну рецептам.
Наступна страва – Cacio e pepe, буквально означає "сир і перець". Вона є справжнім символом простої, але водночас витонченої римської пасти. Разом з Fettuccine con funghi porcini – пастою з лісовими боровиками, та Fettuccine con tartufo – з трюфелями, ця трійка відзначає локальні інгредієнти та сезонність.
Ось 7 страв, які ви мусите спробувати у Римі: дивіться відео guideromeua
Не менш популярною є Saltimbocca alla Romana. Це ніжний шніцель із телятини, прошутто і шавлії, що смажать у вершковому маслі й білому вині. Ця страва має поетичну назву, яка перекладається як "стрибок у рот", що підкреслює її неперевершений смак.
Окремої уваги заслуговує Carciofo alla giudia – запечений єврейський артишок, який також є кулінарним символом Рима. І завершує список Scaloppina – тонко нарізані шматочки м'яса, зазвичай телятини, тушковані або смажені з додаванням оливок, лимона або вершків, що робить смак надзвичайно ніжним і багатим.
А які ще гастрономічні регіони Італії варто відвідати?
Звісно, це Тоскана – відома ідеальним поєднанням простоти і якості. Тут виникла традиція готувати фірмові страви, як-от біфштекс "Фіорентина", з використанням місцевих оливок, м’яса, сирів і вин.
А ще Неаполь – батьківщина піци, де місцеві вміють готувати найкращу Маргариту з томатами сан-марцано і сиром моцарела ді буфала. Кухня Неаполя знана простими, але насиченими смаками.

