Як заварювати чай, щоб він був смачним: 3 підказки, які зроблять з вас гуру чаювання
Як заварювати чай, щоб він був смачним: 3 підказки, які зроблять з вас гуру чаювання

Як заварювати чай, щоб він був смачним: 3 підказки, які зроблять з вас гуру чаювання

Зазвичай алгоритм приготування чаю виглядає просто: заливаємо чай кипʼятком, чекаємо кілька хвилин та насолоджуємося улюбленим напоєм. Але це неправильно і навіть шкодить смаку чаю! Які важливі нюанси варто взяти до уваги, щоб готувати ідеальний чай, розповідає 24 Канал з посиланням на Tea Habbitat.

Як правильно заварювати чай?

  • Правильна температура води

Заливати чай крутим окропом – поширена помилка. Треба дати воді трішки вистигнути, інакше вона просто "спалює" листя. Для чорного чаю чекати потрібно не так довго, а от зелені сорти правильно заварювати водою 70 – 80 градусів.

Як заварювати чай

Кілька секретів – і ваш чай буде особливим / Фото Pixabay

  • Прогрітий посуд

Важливий нюанс, який часто залишають поза увагою. Перед заливанням заварки чайник та чашку потрібно прогріти гарячою водою. Так напій розкриє свій смак набагато краще!

  • Не треба перетримувати чай

Довге настоювання чаю призводить до окислення. В результаті смак може зіпсуватися або ж взагалі стати дуже гірким, підкреслює Twinings.

Коли ваша заварка готова – краще перелити її в інший посуд або одразу використати. Хіба що ви полюбляєте добре настояний напій, тоді тривала витримка заварки матиме сенс.

Які ще підказки можуть знадобитися не кухні?

  • Якщо хочете приготувати сирники з ідеальною текстурою – в пригоді стане цей інгредієнт.

  • А щоб ваше тісто завжди виходило ідеальним, візьміть до уваги ці поширені помилки.

Джерело матеріала
loader