/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F311b315c7358fbc08d2cf72e59576420.jpg)
Що можна приготувати без газу та електроенергії: рецепти страв коли нічого не працює
Головне – мати під рукою кілька базових продуктів, повідомляє 24 Канал з посиланням на Kwestia smaku. Салати, канапки й намазки готуються швидко, без плити й духовки, а ситність і смак зовсім не поступаються звичним стравам.
Рецепт канапок з тунцем
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 1
Інгредієнти:
– скибочка хліба;
– вершкове масло до смаку;
– кілька листочків руколи;
– чверть банки тунця в олії;
– 1 яйце;
– медова гірчиця до смаку;
– кілька тонко нарізаних скибочок цибулі.
![]()
Легко і смачно / Фото unsplash
Приготування:
- Зазделегідь відваріть яйця до готовності (на це піде 9 хвилин). Краще робити такий запас і завжди мати у холодильнику.
- Злегка підсмажте хліб у тостері та дайте йому охолонути.
- Намажте маслом.
- Розкладіть листя руколи, шматочки тунця і скибочки яєць.
- Полийте гірчицею і посипте подрібненою цибулею.
- Приправити сіллю і перцем.
Рецепт салату "Тріо"
Це той випадок, коли простота працює краще за будь-які кулінарні хитрощі, пише Ukr.Media. Потрібно всього лише три основні інгредієнти та кілька хвилин часу.
- Час: 5 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 200 грамів консервованої квасолі;
– 200 грамів шинки;
– 200 грамів сиру;
– 2 столові ложки майонезу.
Неймовірно апетитно / Фото unsplash
Приготування:
- Головна особливість цього салату – дотримання рівних пропорцій та однакової нарізки.
- Це означає, що всі інгредієнти мають бути нарізані шматочками приблизно одного розміру.
- Такий підхід забезпечує гармонійне поєднання смаків і рівномірне перемішування продуктів.
- Шинку та сир потрібно нарізати кубиками, які за розміром будуть відповідати квасолі.
- Найбільше часу під час приготування займає саме цей етап – нарізка інгредієнтів.
- Після змішування салат можна заправити майонезом до смаку.
- За бажанням можна додати свіжу зелень або інші компоненти на ваш вибір.
Намазка з сардинами
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 6 – 8
Намазка з сардинами – це той випадок, коли з найпростіших продуктів виходить щось напрочуд затишне й смачне, пише UA.press.
Інгредієнти:
– 1 банка сардин в томаті;
– 1 плавлений сирок;
– 3 яйця;
– 3 столові ложки майонезу.
Смачно та поживно / Фото unsplash
Приготування:
- Злийте з консерви соус.
- Рибу розімніть в мисці виделкою.
- Плавлений сирок натріть на тертці та додайте до сардин.
- Яйця відваріть в круту, охолодіть та натріть на тертці.
- Вмішайте в загальну суміш разом з майонезом.
- Якщо потрібно підсоліть та поперчіть.
- Подавайте з підсушеним хлібом.
Що ще можна приготувати на швидку руку?
Вам може сподобатися паштет з оселедця – він довго стоїть у холодильнику та точно потішить смаком.
А ще можна оригінально замаринувати капусту – цей рецепт став дуже популярним.
