/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F51ea08d3a14aa6743cc25ab35594f182.png)
Таючі "Ялинки" - печиво, від якого ніхто не втече без добавки: рецепт для новорічного столу
Якщо вам здавалося, що святкова випічка — це довго, складно і потребує нервів як у Діда Мороза 31 грудня, то вам сюрприз: ці милі зелені “ялинки” готуються швидше, ніж ви встигнете обважувати гірляндами свою квартиру.
А головне — виглядають так ошатно, що спокійно можуть замінити частину ялинкових іграшок. Але краще таки з'їсти, чесно. Це те печиво, яке стає хітом кожного застілля: хрумке по краях, ніжне в середині і абсолютно новорічне за настроєм.
Інгредієнти для вашої порції святкової магії:
- Вершкове масло - 115 г
- Цукрова пудра - 70 г
- Борошно - 130 г
- Кукурудзяний крохмаль - 15 г
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Вершки - 1 ст. л.
- Зелений харчовий барвник
- Мигдаль та святкова кондитерська посипка для прикраси
Як приготувати "ялинки", які зникнуть швидше, ніж бенгальський вогонь:
-
Візьміть м'яке вершкове масло, з'єднайте його з цукровою пудрою і ретельно перемішайте - у вас має вийти кремова, повітряна основа.
-
Введіть жовток та ложку вершків, знову акуратно розмішайте. Маса стане однорідною і ще гладкішою.
-
Додати борошно і крохмаль, замісити м'яке, гнучке тісто, яке приємно тримати в руках.
-
Капніть зеленого барвника і доведіть відтінок до святкового насиченого, як хвоя свіжої ялини.
-
Перекладіть тісто в кондитерський мішок із насадкою-зірочкою і відсадіть маленькі ялинки на деко.
Печиво "Ялинки", кадр з відео -
Відправляйте в духовку приблизно на 10 хвилин при 170°C. Як тільки печиво трохи зарум'яниться по низу - виймайте, не перетримуйте!
-
Прикрасьте горішками, посипанням, іграшками - дайте волю фантазії.
Раніше ми повідомляли про салат "Губернаторський" - класика, яка заслужила повернення на ваш новорічний стіл, рецепт.
