Як не купити несвіжого лосося для святкового столу: на що треба звернути увагу
Як не купити несвіжого лосося для святкового столу: на що треба звернути увагу

Як не купити несвіжого лосося для святкового столу: на що треба звернути увагу

Зимові свята наближаються, і вже час планувати покупки. Якщо ви купуєте лосося, пам’ятайте про кілька важливих правил, щоб вибрати свіжу та якісну рибу, повідомляє Interia Kobieta.

Лосось - смачна, поживна риба, багата вітамінами, мінералами та корисними омега-3 кислотами. Крім того, лосось містить високоякісний білок і не потребує великої кількості спецій для смачного приготування. Останнім часом ця "королівська" риба дедалі частіше з'являється на різдвяних столах.

Лосось: фото скрін Ютуб

Втім, попри всі переваги, лосось має і слабкі сторони. Одна з них - досить висока ціна. Але це ще не все - важливо враховувати екологічні аспекти та можливе забруднення риби важкими металами, діоксинами й пестицидами. Особливо це стосується лосося, вирощеного на фермах. Для максимально здорового вибору експерти радять купувати дику рибу або з фермерських господарств із високими стандартами. Звертайте увагу на надійність джерела, адже якість продукту - запорука не лише чудового смаку, але й користі для здоров’я.

Як роспізнати якісного та свіжого лосося?

Іноді в супермаркетах можна натрапити на привабливу акційну ціну. Однак у таких випадках потрібно бути уважними, адже зовнішній вигляд риби може викликати сумніви. Правильний вибір гарантує не просто смачно приготовлену страву, а й безпеку для вашого здоров'я. Є кілька базових критеріїв:

  • Колір. Свіжий лосось повинен бути яскраво-рожевим або помаранчевим. Якщо м'ясо виглядає надто блідим чи тьмяним - це тривожний дзвіночок.
  • Консистенція. Білі лінії повинні бути чіткими та розбірливими. Якщо вони розмиті чи невиразні - риба навряд чи свіжа.
  • Пружність. Пружне м’ясо є ознакою свіжості. Якщо натиснути на філе і залишиться вм’ятина, краще відмовитися від покупки.
  • Запах. Аромат морської свіжості - головна ознака якісного лосося. Неприємний запах аміаку чи каламутний слиз мають насторожити.

Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube

Раніше портал Знай писав про три ваші помилки, через які квашена капуста гірчить і покривається слизом.

Також портал повідомляв, як відрізнити безпечні помідори та огірки від овочів з нітратами, поради експертів.

Крім того, ми інформували, як не купити кислу мандаринку: 5 трюків, які знають лише експерти, можна перевірити просто в магазині.

Джерело матеріала
loader
loader