/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F37e9982ba2cc6c20540db2775a827d5a.jpg)
Чи можна їсти яйця з червоною плямою на жовтку: відповідь здивує багатьох
Ви дізнаєтесь:
У сирих яйцях іноді можна побачити червону або коричневу пляму на жовтку чи білку. Багато людей, помітивши таку пляму, одразу сумніваються у свіжості та якості яйця. У когось виникає страх, що воно може бути небезпечним для здоров’я, і продукт просто викидають.
Вам може сподобатися наш матеріал: Скільки варити яйце, щоб жовток був рідким: точний час аж до секунди
Експерти ж зауважують, що насправді це поширене явище, яке не має нічого спільного з псуванням чи хворобою птиці. Про це пише Interia Kobieta.
Що означає червона пляма в яйці
Це невеликий тромб, який утворюється внаслідок мікрокровотечі у репродуктивному тракті курки під час формування яйцеклітини. Таке явище трапляється переважно у молодих курей, які тільки починають нести яйця, а також може бути характерним для окремих порід, які були схрещені для розведення. Це природний процес, який не впливає на якість чи безпечність продукту.
Чи можна їсти яйце з червоною плямою
Фахівці одностайно підтверджують, що червона пляма не є ознакою псування чи зараження. Таке яйце придатне для споживання, його можна варити, смажити чи використовувати у випічці. Пляма не змінює смак і поживні властивості, а червону пляму видаляти перед приготуванням не потрібно.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F9aa6d802a644644521adfee1d2f203fb.jpg)
Читайте також:
