Як правильно приготувати Мімозу: п'ять варіацій легендарного коктейлю
Як правильно приготувати Мімозу: п'ять варіацій легендарного коктейлю

Як правильно приготувати Мімозу: п'ять варіацій легендарного коктейлю

Мімоза - ідеальний коктейль для свята. Для його приготування потрібно всього два інгредієнти.

Ви дізнаєтеся:

Мімоза - це простий і дуже смачний коктейль, який ідеально підходить для новорічної вечірки. У цього напою є своя історія та правильний спосіб приготування. Що входить до складу Мімози - розібрався Главред.

Якщо вам цікаво, чому коктейлі подають із двома трубочками, читайте матеріал: Що приховують бармени: навіщо в коктейлі 2 трубочки.

Коктейль Мімоза - історія походження

Згідно з Оксфордським довідником з міцних напоїв і коктейлів, Мімоза, ймовірно, була винайдена в паризькому барі "Рітц" у 1920-х роках барменом Франком Мейєром. Він включив рецепт цього напою у свою книгу 1936 року "Мистецтво змішування напоїв", передає Martha Stewart.

У книзі коктейль вказано як Мімоза або "Шампанське з апельсином".

"У великому келиху: шматочок льоду, сік половини апельсина; долити шампанським, перемішати і подавати", - свідчить оригінальний рецепт.

Цілком ймовірно, Мімоза - це варіація на тему коктейлю під назвою "Бакс Фізз" (Buck's Fizz), створеного 1921 року. Цей прообраз Мімози вирізнявся складнішим складом - до нього додавали джин і гренадин, а також використовували більшу кількість шампанського.

З чого складається коктейль Мімоза і як його приготувати

Мімозу легко приготувати в домашніх умовах і адаптувати під свій смак.

Традиційно коктейль готують, використовуючи просте співвідношення один до одного: ігристе вино і свіжовичавлений апельсиновий сік.

Для Мімози найкраще використовувати свіжий апельсиновий сік або високоякісний бутильований, але свіжий - це дійсно найкращий варіант.

Який алкоголь найкраще підходить для Мімози

Як кажуть експерти, шампанське найкраще пити як самостійне вино, а не в коктейлі або Мімозі. Однак в оригінальному рецепті Мейєра використовувалося саме шампанське.

Якщо ви хочете дотримуватися рецепта, вибирайте брют кюве без зазначення року врожаю.

Довідка. Брют кюве - це високоякісне сухе ігристе вино (часто шампанське), назва якого поєднує французькі терміни: "brut" означає "сухе" (з низьким вмістом цукру), а "cuvée" вказує на купаж (суміш) найкращих вин або сік найвищої якості, отриманий під час першого віджиму, що свідчить про преміальність, складність смаку, елегантність і майстерність винороба.

Під час приготування Мімози також можна поекспериментувати з іншими ігристими винами.

Якщо ви шанувальник просекко, обов'язково обирайте брют або екстра-брют (солодші варіанти не будуть добре поєднуватися з соком і не будуть такими освіжаючими. Італійська Франчакорта (Franciacorta) також може стати чудовою заміною шампанському.

Як подавати Мімозу

Мімозу зазвичай подають у келиху для шампанського. У продажу можна знайти келихи, які називаються "мімоза" - як правило, це просто різновид келиха-флейти.

Варіації на тему класичної Мімози

"Бакс Фізз". Цей попередник Мімози готується з 50 мл свіжовичавленого апельсинового соку і 15 мл лондонського сухого джина, змішаних у шейкері з льодом.

Збовтуйте до повного охолодження - близько 10 секунд. Процідіть у келих для шампанського або винний келих і долийте 85 мл сухого ігристого вина.

Гранд Мімоза. Невелика кількість коньячного лікеру Grand Marnier з апельсиновим смаком додасть класичній Мімозі насиченості.

У шейкері з льодом змішайте 15 мл Grand Marnier з 50 мл свіжовичавленого апельсинового соку.

Збовтуйте до повного охолодження, близько 10 секунд. Процідіть у келих для шампанського або винний келих і долийте 85 мл сухого ігристого вина.

Белліні. Це італійський варіант Мімози. До складу Bellini входить 30 мл свіжого пюре з білого персика і 85-110 мл просекко брют.

Россіні. Полуничний варіант коктейлю "Белліні". У келиху для шампанського змішайте 30 мл свіжого полуничного пюре з 85-110 мл просекко брют.

French 75. У шейкері з льодом змішайте 30 мл лондонського сухого джина, 15 мл свіжовичавленого лимонного соку і 15 мл цукрового сиропу.

Збовтайте до повного охолодження. Процідіть у келих для шампанського і долийте шампанське брют. Прикрасьте цедрою лимона.

Якщо вам цікаво, як приготувати однойменний салат, читайте матеріал: Зірка святкового столу: рецепт дуже бюджетного салату королівська Мімоза.

Як писав Главред, на будь-якому застіллі подаються напої, зокрема й алкогольні. Під кожен з напоїв існує свій власний вид келиха - вони відрізняються за формою, довжиною, розміром і дизайном. Міжнародна консультантка і авторка книг з етикету Джаміла Мусаєва розповіла,як правильно тримати той чи інший келих.

Вам також може бути цікаво:

Про джерело: Martha Stewart

Martha Stewart Living Omnimedia (MSLO) - це компанія, заснована Мартою Стюарт у 1997 році (з 2019 року належить Marquee Brands LLC). Вона об'єднує всі бізнес-напрямки, пов'язані з брендом Марти Стюарт.

На сайті MarthaStewart.com можна знайти перевірені до досконалості рецепти, проєкти "зроби сам", ідеї для садівництва, легкі розважальні поради, а також різні рекомендації щодо краси.

Мета полягає в тому, щоб навчити, надихнути та надати ідеї та продукти, які роблять кожен день більш значущим, функціональним і красивим.

Марта Стюарт, засновниця, допомагає читачам зробити всі аспекти повсякденного життя трохи простішими та красивішими.

Джерело матеріала
loader
loader