19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Навіщо потрібна тимчасова пошта, і як її зробити
Навіщо потрібна тимчасова пошта, і як її зробити

Навіщо потрібна тимчасова пошта, і як її зробити

Зараз неможливо зареєструватися на жодному сайті без того, щоб вказати емейл-адресу. А як відомо, після того як продавець отримує цю інформацію, ящик починають засипати листами з пропозиціями та акціями. Або іноді хочеться подивитися фільм в хорошій якості і не морочитися з довгими реєстраціями. Саме в таких випадках відмінним виходом стає тимчасова пошта, яка може діяти від 5 хвилин до нескінченності.

Що таке тимчасова пошта, і як її отримати?

Сервіс створюється спеціально, щоб отримувати електронні листи на email, який створюється на короткий проміжок часу. Визначити цей проміжок користувач може самостійно. Інші назви сервісу: «анонімна пошта» або «електронна пошта на 5 хвилин».

Особливо зручно використовувати сервіс, якщо для підключення до мережі wi-fi потрібно вводити адресу електронної пошти, а свій робочий ящик не хочеться віддавати на громадський огляд.

Як правило, основна задача "мила" полягає в тому, щоб отримати електронного листа з посиланням про підтвердження реєстрації, а після підтвердження аккаунта, пошта самоліквідується. А головне, власний ящик не страждатиме від напливу непотрібних листів.

Крім того, можна залишити тимчасову пошту в якості резервної та використовувати тільки в тих випадках, коли потрібно пройти реєстрацію на потрібному сайті.

Резервний варіант можна створити і для того, щоб при необхідності давати пошту неперевіреними людям, щоб не переживати за зайвий СПАМ. І якщо раніше можна було заблокувати адресу, з якої приходять листи, то зараз розсилки роблять таким чином, що просто так відписатися не завжди виходить

Інші переваги більшості тимчасових пошт:

  • відсутність необхідності вводити номери телефонів або додаткову поштову адресу;

  • надійність;

  • можливість отримання і відправки файлів.

Більшість сучасних онлайн-сервісів тимчасових адрес не вимагає введення обов'язкових даних, типу ПІБ, телефону або іншої особистої інформації. У деяких випадках для створення навіть не потрібно вводити пароль. Тому подібна реєстрація займе мінімум часу, але ці прості дії вбережуть постійну пошту від непотрібної інформації. Де найчастіше воліють використовувати тимчасовий електронну адресу:

  • при реєстрації на форум, щоб задати питання або взяти участь в обговоренні;

  • на сумнівному сайті;

  • при покупках в інтернет-магазині;

  • під час заповнення анкети на отримання дисконтної або карти для знижок;

  • для перегляду фільмів в хорошій якості.

Роботу подібної системи можна розглянути на прикладі сайту https://temp-mail.org/ru/. Щоб створити пошту, не потрібно взагалі нічого заповнювати, а просто перейти по посиланню, і в шапці сторінки буде вказано тимчасову одноразову адресу, яку можна використовувати для реєстрації на будь-якому сайті. E-mail створюється випадковим чином і зберігається на деякий час.

тимчасова пошта, скрін з сайту

Якщо через пару днів знову зайти на сайт, то він автоматично відкриє раніше створений ящик і покаже вміст. При необхідності змінити адресу, потрібно просто натиснути на кнопку «змінити» і автоматично отримати нову пошту для користування.

Мінусом використання подібного сервісу вважається низька конфіденційність, тому як відсутність пароля призводить до того, що будь-який сторонній чоловік зможе випадково відкрити ящик і прочитати вміст.

Тому в будь-якому випадку, потрібні листи з важливими паролями можна переправляти відразу на свій стаціонарний ящик і видаляти зайві листи з сервісу. Якщо закрити тимчасову пошту, вона ще деякий час буде існувати, але всі отримані листи будуть автоматично прочитуватися роботами.

Вибираючи тимчасове мило, потрібно враховувати, що не всі сервіси дозволяють скористатися опцією відправки листів, тому що розраховані тільки на прийом кореспонденції. Іноді ящики настільки примітивні, що не дозволяють отримувати картинки.

Деякі просунуті сайти відразу розпізнають, що їм намагаються підсунути тимчасову адресу і не дають закінчити реєстрацію. У такій ситуації краще скористатися іншим менш популярним сайтом короткострокових ящиків. Але іноді потрібно бути готовим до того, що для роботи з особливо вимогливими сайтами таки доведеться пройти повну реєстрацію на безкоштовному поштовому сервісі, щоб отримати нормальну адресу.

Популярні одноразові поштові сервіси

ProtonMail - анонімний поштовий сервіс, створений в 2013 році студентами з Гарварда. Всі сервери зареєстровані в Швейцарії, щоб була можливість закрити їх від європейських і американських законів. Спочатку сервіс створювався для того, щоб відправлення листів було максимально захищене від сторонніх поглядів. Головна відмінність сервісу від інших - автоматична шифровка листів за бажанням користувача.

Для реєстрації хоч і буде потрібно ввести деякі дані, але творці поштового сервісу гарантують повну конфіденційність. Крім того, на сервісі можна виставити часовий проміжок, протягом якого будуть зберігатися листи.

Temp-Mail.org - найпростіша і швидка система для створення тимчасової пошти зі зрозумілим інтерфейсом, де можна при бажанні змінювати адреси. Головний плюс - створення адреси займе не більше 1 хвилини. Мінус - відсутність конфіденційності, тому анонімні листи, це точно не сюди. Плюс - всі вхідні не зберігаються довше години.

Tempmail.io - інший простий сервіс для створення тимчасової адреси для отримання електронних листів. Головна перевага - можливість скористатися своїм доменом із запропонованого списку, який постійно оновлюється і додається. Листи зберігаються рівно стільки, скільки буде відкрита сторінка.

10Minute Mail (десятихвилинна пошта). При вході на сайт адреса реєструється випадковим чином. Сервіс не дозволяє створювати власні назви, а всі отримані листи будуть відображатися на відкритій сторінці, де відразу можна написати відповідь. Це одноразова 10-хвилинна емайл-система, але при необхідності можна продовжити термін життя адреси ще на 10 хвилин, і продовжувати його стільки, скільки буде потрібно. Головна перевага - оформлення на різний мовах, в тому числі і українською.

тимчасова пошта, скрін з сайту

DropMail.me.Сайт також надає великий вибір мов, включаючи російську. Серед інших варіантів, тут вийде створити найбільш затребувану і функціональну поштову скриньку. Поштова адреса буде існувати рівно стільки, скільки буде відкрита сторінка, після поновлення, ящик автоматично видаляється.

Хоча є кнопка «Відновлення доступу», яка дозволяє швидко відновити дані при наступному вході. Крім того, можна налаштувати роботу скриньки таким чином, що пошта перенаправлятиметься на постійний емейл.

Mailsac.Безкоштовна програма надає разові тимчасові e-mail-адреси громадського або приватного формату. Користуватися ящиком і переглядати листи можна без реєстрації. Але створювати профіль вийде тільки через SMTP і POP3, тільки так вийде зберігати листи і отримувати необмежену кількість адрес.

тимчасова пошта, скрін з сайту

Lashbox. Сервіс, створений в Швеції, має генератор випадкових адрес, але при цьому дозволяє створювати адреси самостійно. Ящик розрахований максимум на 200 листів, які зберігаються не більше місяця, після отримання останнього. Але, на жаль, через пошту можна відправити або отримати вкладення. Інший мінус - відсутність пароля на вході, тому не варто використовувати ящик для важливих листів.

HarakiriMail. Все емейли, які приходять на даний сервіс, автоматично видаляються за добу. Тут також не вийде займатися відправкою листів або захистити електронну пошту паролем. Головна перевага - можна використовувати з мобільного з системою iOs і Андроїд.

тимчасова пошта, скрін з сайту

Mailgutter. Інший популярний сервіс з тимчасової поштою з можливістю самостійно придумати назву ящика або обрати автоматично згенерований адресу. Встановити пароль на вхідні листи не вийде, тому кожен, хто зайде на головну сторінку, зможе прочитати інформацію.

За великим рахунком поштових сервісів досить багато, і всі вони відрізняються різним функціоналом і можливостями. Тому якщо потрібно отримати разовий доступ до підозрілого сайту, не варто псувати свій постійний аккаунт, краще створити своєрідний кошик для сміття, з яким буде просто розпрощатися. Більше інформації про поштові скриньки можна отримати з відео:

Источник материала
Поделиться сюжетом