Вагіфа Алієва підозрюють в ухиленні від сплати податків
Вагіфа Алієва підозрюють в ухиленні від сплати податків

Вагіфа Алієва підозрюють в ухиленні від сплати податків

Національна поліція розслідує кримінальне провадження про ухилення від сплати податків компаніями «Інвестбуд гарант», «ТРЦ Лавина» та «Мандарин Плаза», що належать бізнесмену Вагіфу Алієву.

Про це повідомляє LIGA.Бізнес з посиланням на ухвалу Печерського райсуду Києва.

Кримінальне провадження — за ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків) і ч. 3 ст. 110-2 (фінансування зміни конституційного ладу або захоплення державної влади) — зареєстрували ще наприкінці серпня 2022 року. Одразу після цього Алієв перереєстрував усі згадані компанії на свою доньку Марину Дорохіну.

За версією слідства, посадові особи компаній змовилися з бенефіціаром і випустили незабезпечені облігації, аби ухилитися від податків за допомогою безпідставних виплат доходів афілійованим компаніям у вигляді відсотків за облігаціями за неринковими ставками. Далі кошти вивели в неконтрольований державою обіг.

Вагіф Алієв збудував у Києві ТРЦ Mandarin Plaza, Lavina Mall, Blockbuster Mall і наразі будує Ocean Mall, який практично поглине модерністську Тарілку на Либідській площі. Також бізнесмен претендує на приватизацію Ocean Plaza.

  • #Нерухомість

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом