Усіх 10-х підозрюваним у махінаціях з "Ощадбанком" арештували: одна вже вийшла під заставу
Усіх 10-х підозрюваним у махінаціях з "Ощадбанком" арештували: одна вже вийшла під заставу

Усіх 10-х підозрюваним у махінаціях з "Ощадбанком" арештували: одна вже вийшла під заставу

Солом'янський райсуд столиці обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для усіх десятьох підозрюваних у кримінальній справі щодо заволодіння коштами "Ощадбанку".

Про це поінформував керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй сторінці у Facebook.

"За наслідками розгляду клопотань усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, в тому числі й голові наглядової ради та бенефіціару ПАТ "Креатив Груп", який є родичем народного депутата України та, за версією слідства, є одним з організаторів даної схеми.

Вказаному підозрюваному суд визначив заставу в розмірі 5 млн грн як альтернативу триманню під вартою", – зазначив він.

Серед підозрюваних, яким обрали запобіжний захід – син нардепа Станіслава Березкіна, Максим, якого НАБУ вважає організатором схеми з розкрадання.

Зазначимо, за даними САП, до схеми з виведення коштів був залучений і сам нардеп, однак Березкіна-старшого нині притягнути до відповідальності не можуть, адже він має депутатський імунітет.

Водночас, заступниця голови правління "Ощадбанку" Ірина Земцова, яку підозрюють у причетності до схеми із заволодіння 20-ма мільйонами доларів, вийшла на свободу.

Вона внесла заставу в 7 мільйонів гривень.

Про це "Українській правді" повідомив прокурор САП Валентин Мусіяка.

За його словами, гроші Земцова внесла ще учора, 25 жовтня, майже одразу після обрання судом їй запобіжного заходу.

Суми для підозрюваних визначили різні, від 500 тисяч до 7 мільйонів гривень.

Сумарний обсяг застави, призначеної судом, становить понад 23 мільйони гривень.

Фігурантами є працівники "Ощадбанку", колишні бенефіціари групи аграрних компаній "Креатив" і кілька посадовців підприємств, які входять до цього холдингу.

Слідчі НАБУ з'ясували, що протягом 2013- 2015 років ця група осіб підробляла документи для отримання кредиту, начебто на закупівлю насіння соняшника.

Але державні гроші вивели на офшорні рахунки за кордон.

Источник материала
Поделиться сюжетом