20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Уряд звільнив скандальну очільницю Держлікслужби
Уряд звільнив скандальну очільницю Держлікслужби

Уряд звільнив скандальну очільницю Держлікслужби

14:28, 21 листопада 2018.

Країна.

22.

Раніше Кабмін відсторонив від виконання обов’язків голови Держлікслужби Наталію Гудзь та її першого заступника Владислава Цілину у зв’язку з виявленими фактами необґрунтованої заборони деяких вакцин.

Гудзь звільнили / фото УНІАН.

Уряд звільнив керівника Держслужби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталію Гудзь.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я на своїй сторінці у Facebook.

"Наталія Гудзь, яка на посаді керівника Держлікслужби протизаконно забороняла вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії та правця, була звільнена сьогодні, 21 листопада", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ нагадують, що Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками лише у 2018 році неодноразово ухвалювала необґрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування різних вакцин.

«Керівництво виносило ці заборони всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон.

Не було достатніх підстав і фактів, які б свідчили про необхідність таких заборон.

У кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає», - зазначають у відомстві.

«Водночас, через такі дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців: діти не могли одержати свої щеплення за календарем профілактичних щеплень, оскільки вакцини були заборонені.

А публікація таких розпоряджень Держлікслужби у ЗМІ призвела до дискредитації імунізації, збільшення загрози відмов громадян від вакцинації і в цілому поставила під загрозу національну безпеку в частині захисту мільйонів українців від інфекційних хвороб", - додали у міністерстві.

Як повідомлялося, раніше уряд відсторонив від посади голову Держлікслужби Наталію Гудзь через необґрунтоване запровадження заборони на різні вакцини.

#Супрун#звільнення.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны