Соратник Ляшка Рибалка знову погорів на пустих балачках
Соратник Ляшка Рибалка знову погорів на пустих балачках

Соратник Ляшка Рибалка знову погорів на пустих балачках

Народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка розкритикував рішення ВРУ трирічної давнини про перекладення фінансування закладів професійно-технічної освіти в містах обласного значення із державного на місцевий бюджет, повідомляє «Відкрита Україна».

Так, днями у інтерв'ю 34 каналу Рибалка підбив підсумки свого візиту у Дніпровський технікум зварювання та електроніки та будівельний технікум.

Він зазначив, що заклади страждають від недофінансування.

"Перша проблема та, що фінансування сьогодні всіх закладів профтехосвіти, згідно реформи і законів, йде не так як раніше - 100% із державного бюджету, а 50% із державного бюджету, 50% із місцевого.

У місцевих бюджетів, як правило, немає на це грошей, і ми бачимо що немає грошей на закупку обладнання, техніки, комп'ютерів.

І технічна база, яка сьогодні готує фахівців - вона дуже слабка", - сказав Рибалка.

З цього приводу зазначимо, що у грудні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про бюджет на 2016 рік.

Депутати, серед іншого, проголосували за перекладення фінансування закладів професійно-технічної освіти в містах обласного значення із державного на місцевий бюджет.

З того часу пройшло понад 3 роки, але Рибалка не зареєстрував жодного законопроекту, який би повернув модель 100% фінансування закладів професійно-технічної освіти із державного бюджету.

Також додамо, що свого часу проект ЗУ про фінансування закладів професійно-технічної освіти за рахунок державного бюджету подала група народних депутатів, серед яких Лілія Гриневич, Олександр Співаковський, Андрій Шинькович, Іван Мельничук, Тарас Кремінь та інші.

Прізвище Рибалки у списку ініціаторів законодавчої ініціативи не фігурує.

Мова про торгівлю його родинних компаній снеками на окупованих територіях та відповідно фінансування «ЛНР».

Источник материала
Поделиться сюжетом