Коболєву продовжили контракт із зарплатою в 2 млн
Коболєву продовжили контракт із зарплатою в 2 млн

Коболєву продовжили контракт із зарплатою в 2 млн

Наглядова рада Нафтогазу продовжила контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим із місячним окладом у розмірі 2,08 млн грн.

Про це повідомляє "Економічна правда", посилаючись на джерело у компанії."Нове законодавство дає Наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення по контрактах з менеджментом", - сказав співрозмовник.

Термін повноважень Коболєва продовжили на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

У листі голови наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зазначається, що Гройсман публічно наголошував на очікуваннях щодо "перегляду розміру винагороди Коболєва і що вона повинна бути ринковою"."Комітет з призначень та винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку..

Андрій Коболєв більше 8 років працює у Нафтогазі.

У березні 2014-го він прийшов на посаду голови компанії.

22 березня контракт, за яким Коболєв отримував 2 млн грн в місяць, мав закінчитися.2017-го члени правління Нафтогаз отримали винагороду 127,7 млн грн.

Коболєв отримав винагороду 47,1 млн грн.

Фінансовий директор Сергій Коновець - 15,2 млн грн, перший заступник голови правління Сергій Перелома - 17 млн грн і член правління компанії Юрій Колбушкін - 14 млн грн.

Після критики таких премій Коболєв заявив, що всю зарплату за 2019 рік віддасть на благодійність.

Источник материала
Поделиться сюжетом