19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Верховній Раді запропонували ліквідувати "Укроборонпром"
Верховній Раді запропонували ліквідувати "Укроборонпром"

Верховній Раді запропонували ліквідувати "Укроборонпром"

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає ліквідацію ДК "Укроборонпром".

Відповідний документ №10248 від 24 квітня 2019 року був оприлюднений на сайті парламенту.

Ініціаторами законопроекту "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо впровадження принципів прозорості та публічності у сфері формування та реалізації державної військово-промислової політики" вказані Сергій Пашинський, Іван Винник, Тетяна Чорновіл, Вадим Кривенко, Андрій Левус, Андрій Тетерів і Юрій Береза.

Як заявляють автори документа, управління ДК "Укроборонпром" здійснюється неефективно.

"Це тягне за собою неможливість задоволення потреб ЗСУ та інших військових формувань у продукції оборонного призначення, втрати інвестиційної привабливості підприємств, і зловживання з боку посадових осіб держпідприємств, а саме в укладенні угод та перерахування бюджетних коштів суб'єктам господарювання, які мають ознаки фіктивності тощо", - зазначається в документі.

Законопроект пропонує ліквідувати "Укроборонпром" і перепідпорядкувати підприємства-учасники концерну центральному органу виконавчої влади.

Також у тексті прописана особлива процедура ліквідації підприємств сфери оборонної промисловості.

Як повідомлялося, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.

Info (програма "Наші гроші") представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-"прокладки" постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами.

26 лютого перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський припинив свої повноваження і закликав правоохоронців перевірити оприлюднені факти про незаконні оборудки при закупівлі в армії.

4 березня президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Источник материала
Поделиться сюжетом