19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Супрун подала до суду на журналіста Дубинського для спростування ним недостовірної інформації
Супрун подала до суду на журналіста Дубинського для спростування ним недостовірної інформації

Супрун подала до суду на журналіста Дубинського для спростування ним недостовірної інформації

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун подала до суду позов на журналіста Олександра Дубинського для спростування опублікованої ним недостовірної інформації.

Про це вона написала у своєму Facebook.

За словами Супрун, Дубинський звинуватив її у розкраданні бюджетних коштів "під виглядом реформ».

При цьому, на думку в.

очільниці МОЗ, своє розслідування від підкріпив фейковими документами та поширював недостовірну інформацію.

"Отримала багато повідомлень і коментарів, щодо необхідності подавати в суд також.

Вирішила протестувати такий інструмент захисту правди, оскільки як ми бачимо від спростування фейків — тенденція щодо їхньої появи не зменшується.

Щойно зареєстрували позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації в Солом’янському суді", - заявила Супрун.

Заборона накладена в рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і діятиме до остаточного рішення суду.

Водночас у соцмережах вже з'явився хештег "Підтримую.

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона "занадто довго була виконувачем обов'язків", а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом.

Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.

12 лютого "Центр протидії корупції" повідомив, що пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра писали на комп’ютері довіреної особи олігарха Ріната Ахметова, народного депутата Олександра Долженкова.

Сам Мосійчук подібні звинувачення емоційно спростовує.

У коментарях під дописом голови правління ЦПК Віталія Шабуніна той звинуватив його у брехні і фальсифікації, заявивши, що пояснювальну записку готувала його помічниця Тетяна Кавепещенко.

Через кілька днів, 14 лютого, суддя Окружного адміністративного суду вирішив скасувати рішення – на час судового розгляду основної справи за позовом нардепа Ігоря Мосійчука Уляна Супрун зможе працювати як виконувач обов'язків міністра.

Источник материала
Поделиться сюжетом