Супрун порадила українцям "здорове меню", відповідь не змусила себе чекати

main image main image

Супрун порадила українцям "здорове меню", відповідь не змусила себе чекати

о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила українцям, що вітамін D потрібен і дуже важливий для людини.

Також порадила продукти, які багаті на цей вітамін.

Втім навряд чи її порада підійде українцям, адже таку їжу можуть дозволити собі далеко не всі.

Про це Супрун написала на сторінці в Facebook.

Крім того, чиновниця розвіяла кілька міфів.

За її словами, не слід сподіватися, що популярні добавки вітаміну не зменшують ризики переломів кісток у літніх людей.

І взагалі реклами про неймовірну користь таких препаратів дуже сумнівна.

Супрун також додала, що вітамін D не лікує депресію, не зменшує ймовірність розвитку раку і смертність від серцево-судинних хвороб і т.д.

Крім того, для тих, хто страждає від сечокам'яної хвороби, надлишок кальцію та вітаміну D лише загострить стан.

Кожній людині показано отримувати зі споживання їжі дозу вітамінів залежно від віку та стану здоров'я.

Якщо вам прописали, то, швидше за все, рекомендовані дози будуть наступні: дітям до трьох років потрібно принаймні 400 одиниць вітаміну в добу, а людям старше 70 років - 800 одиниць, всім іншим - 600.

Концентрація вітаміну D в крові повинна бути не менше 25-30 нмоль/л (10-12 нг/мл).

Це можна дізнатися завдяки аналізу рівня 25(OH)D-вітаміну", - пояснила Супрун.

Як отримати вітамін D.

"Вітамін D потрібен для засвоєння кальцію в кишечнику і запасания його в кістках.

Але це не тільки міцні кістки і зуби.

Нестача вітаміну D спостерігається при ряді станів, таких як: синдром полікістозних яєчників, болі в м'язах, депресія, деменція і часті простудні захворювання.

Достатньо 20-30 хвилин на сонце кожен день, щоб отримати необхідну дозу цього вітаміну ", - написала Супрун. Крім того, Уляна Супрун додала, що ці необхідні організму вітаміни можна отримати і з їжі, наприклад, споживаючи печінку тріски або лосося, іншу жирну рибу та м'ясо, а також не знежирені молочні продукти та яйця.

печінка тріски, салат.

Втім, мало хто з українців може сьогодні собі дозволити такі делікатеси, враховуючи середні доходи та ціни.

У магазинах баночка (90 гр) печінки тріски стартує від 55 гривень (кілограм близько 400 грн), а лосося ще дорожче.

Також Знай.ua писав про те, що небезпека синтетичної марихуани в порівнянні з натуральним аналогом офіційно доведена.

Упоминаемые персоны
Уляна Супрун 52 згадки Уляна Супрун
Детальніше про подію
Супрун объяснила украинцам, почему не стоит налегать на печень трески и лосося