13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Атмосфера прохолодна: у ВР відбулася перша погоджувальна рада за участі представника Зеленського
Атмосфера прохолодна: у ВР відбулася перша погоджувальна рада за участі представника Зеленського

Атмосфера прохолодна: у ВР відбулася перша погоджувальна рада за участі представника Зеленського

Знайомство представника президента Володимира Зеленського з погоджувальною радою розпущеного парламенту минуло в прохолодній і недружній атмосфері.

"Президент налаштований на конструктивну співпрацю з парламентом.

Єдине він дуже просив – ера домовленостей підкулуарних закінчилася", - наголосив представник президента у ВР Руслан Стефанчук.

"Дякую, ми щоденно відчуваємо настрій президента на конструктивну роботу.

І тоді, коли він назвав Верховну Раду російським словом "вру", і навіть зараз, під час нашої погоджувальної ради", - відреагував на це спікер Андрій Парубій.

Звернення, на яке він образився, Зеленський зробив на сторінці у Facebook.

"Попри те, що ваша діяльність майже остаточно знищила легітимність Верховної Ради, у вас є шанс хоч трохи відновити довіру суспільства до представницької демократії.

Для цього потрібно лише почати нарешті голосувати за реформаторські законопроекти, які були розроблені українськими та західними фахівцями.

Вони роками залишаються без розгляду, хоч на них чекають громадяни та країна.

Єдине – не треба їх псувати вашими традиційними корупційними витівками", - сказав у ньому президент.

Парубій заявив, що за п’ять сесійних тижнів Рада може ухвалити важливі закони про імпічмент президента, тимчасові слідчі комісії і виборчий кодекс.

"Незважаючи на всі зміни і укази, ми повинні прийняти кодекс про відкриті списки.

Це велике зобов’язання Верховної Ради України цього скликання", - наголосив спікер.

Руслан Сидорович із "Самопомочі" показав товстелезний документ – проект виборчого кодексу, до якого подано 4 тисячі правок.

"Якщо ми ввійдемо в цей процес і кожен народний депутат захоче поговорити в сесійній залі, звичайно, що він не буде прийнятий.

Я прошу не говорити, що ми за відкриті списки, а розблокувати роботу комітету, прийняти цей кодекс і рухатися далі", - заявив він.

Лідери фракцій запевняють, що вони всім серцем за, але до перспективи проголосувати виборчий кодекс до перевиборів ставляться без оптимізму.

"Кому потрібні всі ці розмови про відкриту виборчу систему? Вибори розпочалися! Прийде нова Верховна Рада і зробить, щоб наступні вибори були без корупції", - заявила лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Мені цікаво, як розпущена Рада може бути ефективною? Ви тут закликали приймати закони, реформи, а я хочу подивитися, скільки вас завтра буде в парламенті?", - зауважив лідер фракції "Народного Фронту" Максим Бурбак.

Источник материала
Поделиться сюжетом