Cуд скасував відмову ЦВК в реєстрації команди Саакашвілі на виборах: що відомо
Cуд скасував відмову ЦВК в реєстрації команди Саакашвілі на виборах: що відомо

Cуд скасував відмову ЦВК в реєстрації команди Саакашвілі на виборах: що відомо

Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від політичної партії "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" та зобов'язав повторно розглянути подані політсилою документи.

Відповідне рішення суд ухвалив уночі 25 червня, розглянувши адміністративний позов захисту Саакашвілі, повідомляє "Укрінформ".

Згідно з рішенням суду, ЦВК не мала обґрунтованих та законних підстав для відмови у реєстрації кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил".

"Суд вирішив адміністративний позов політичної партії "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" задовольнити, скасувати постанову 10205 від 23.06.2019 року про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від політичної партії "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах, а також представника цієї партії в Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу на позачергових виборах 21.07.2019 року.

Зобов'язати Центральну виборчу комісію повторно розглянути подані 20.06.2019 року політичною партією "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" документи для реєстрації кандидатів у народні депутати України..

та представника цієї партії в ЦВК з правом дорадчого голосу на позачергових виборах 21.07.2019 року з урахуванням висновків суду", – зазначив головуючий суддя Володимир Аліменко, озвучуючи текст рішення.

Прокоментувала рішення суду прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Twitter.

"Партія Саакашвілі виграла суд проти ЦВК.

Суд зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи і зареєструвати список..

Цей день сьогодні закінчиться?!" – написала вона.

У ЦВК пояснили, що Рух нових сил направив документи, де йшлося про розгляд на з'їзді цієї політсили в травні питань участі партії у позачергових виборах, попри те що в той час дата виборів була невідома.

Источник материала
Поделиться сюжетом