Зеленський в Канаді закликав бізнесменів інвестувати в Україну
Зеленський в Канаді закликав бізнесменів інвестувати в Україну

Зеленський в Канаді закликав бізнесменів інвестувати в Україну

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками бізнесу, які входять до Economic Club of Canada, закликав канадський бізнес інвестувати в Україну.

Про це 3 липня повідомляє пресслужба президента України.

«Інвестуйте в Україну! Чому? Бо ми – одна з найбільш перспективних країн з великим потенціалом зростання», – сказав Зеленський.

Президент повідомив, що в Україні призначене нове керівництво СБУ, Державної прикордонної служби, Державної податкової та митної служб.

«Їхнє головне завдання – побороти контрабанду та корупцію, терміново припинити тиск на «білий» бізнес.

Поступово звільняються люди, яких пов’язували з рейдерством і маніпуляціями з державними реєстрами», – наголосив глава держави.

На переконання Зеленського, потенціал надходжень до державного бюджету України внаслідок припинення контрабанди, подолання корупції та виведення економіки з тіні попередньо оцінюється майже у 10 мільярдів доларів на рік.

«Нам потрібні справедливі суди.

Ми це змінимо.

Наша команда готує для цього окремий план», – заявив президент.

Серед галузей, які можуть зацікавити інвесторів, Зеленський назвав ІТ, виробництво «зеленої» енергії та видобуток корисних копалин.

Зокрема, канадська компанія Brookfield уже інвестує десятки мільйонів доларів у будівництво ІТ-центру у Львові, повідомляє пресслужба президента.

«Ми дуже зацікавлені в реалізації щонайменше п’яти таких проектів у основних містах, де сконцентрований ІТ-бізнес та відповідні університети», – підкреслив Зеленський.

За його словами, особливою темою є відновлення Донбасу, тому проекти щодо інвестування в цей регіон розглядатимуться першочергово.

Також глава держави запропонував створити спеціальний інвестфонд для спільного інвестування канадців українського походження в проекти в Україні.

«Як президент України можу гарантувати повну підтримку реалізації такого проекту та захист інвестицій.

Для цього створюється окрема команда», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна продовжить співпрацю з МВФ та Світовим банком.

«Не маю жодного сумніву в їхній підтримці», – зазначив він.

Источник материала
Поделиться сюжетом