Каліфорнійський стартап Impossible Foods почав роботу над створенням штучного замінника риби.
Про це повідомляє видання The New York Times.
Світові запаси морської риби виснажені на 90%, а багато видів знаходяться під загрозою зникнення.
Зараз в компанії вивчають рибний смак.
Відтворити його можна за допомогою того ж білка, який застосовували для розробки штучного м'яса.
У червні цього року фахівці приготували бульйон з рослин зі смаком анчоусів – його використовували в приготуванні паельї.
Страва зі штучно вирощеного лосося.
Також стартап планує створити рослинні аналоги для всіх продуктів тваринного походження.
За прогнозами аналітиків, до 2040 року 60% м'яса буде вирощуватися штучно або його замінять рослинними продуктами зі схожими смаками.
Крім того, для блага екології люди перейдуть на комах, медуз та молоко з водоростей.
Impossible Foods планують всесвітньо запустити свою продукцію до 2035 року.
Компанія співпрацює з американським Burger King та вже створила для них рецепт вегетаріанських котлет для бургерів.