У Нью-Йорку відбувся пікет консульства Італії через вирок Марківу
У Нью-Йорку відбувся пікет консульства Італії через вирок Марківу

У Нью-Йорку відбувся пікет консульства Італії через вирок Марківу

15 липня.

Представники української громади вийшли під стіни італійського консульства у Нью-Йорку, вимагаючи звільнити українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого напередодні було засуджено в Італії до 24 років ув'язнення.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

“Я вирішив сюди прийти, щоб підтримати свого земляка, Віталія Марківа, який незаконно засуджений в Італії на дуже великий термін”, — сказав один з пікетувальників.

Учасники акції зібрались під італійським консульством з плакатами на яких були зображені фотографії Марківа та заклики до його звільнення.

Зокрема, на деяких плакатах було зображено фото італійського міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні вдягненого у футболку з зображенням президента РФ Володимира Путіна.

Сальвіні, зокрема, відомий своєю проросійською позицією, та раніше називав Революцію гідності фейком, а анексію Криму — законною.

30 червня 2017 року італійські правоохоронці арештували його в аеропорту Болоньї, коли він із дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Італійський суд засудив Марківа до 24 років ув’язнення.

Представники української громади вийшли під стіни італійського консульства у Нью-Йорку, вимагаючи звільнити українського нацгвардійця Віталія Марківа pic.

— Голоc Амepики (@chastime) 15 липня 2019 р.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны