Російський омбудсмен не підтримує ідею обміну українських моряків на Вишинського
Російський омбудсмен не підтримує ідею обміну українських моряків на Вишинського

Російський омбудсмен не підтримує ідею обміну українських моряків на Вишинського

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

Радио Свобода.

Уповноважена з прав людини Росії Тетяна Москалькова заявила, що не підтримує ідею обміну 24 українських полонених моряків на головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Президент Російської Федерації Володимир Володимирович Путін – проти таких підходів, коли про людей говорять як про обмінний фонд.

І сам Кирило Вишинський каже, що він не згоден на жодні обміни, і добиватиметься виправдувального вироку", – наголосила Москалькова.

Москалькова впевнена, що необхідно шукати інші моральні та правові способи повернення полонених додому.

Також російський омбудсмен додала, що Росія пропонувала повернути українських моряків додому, але якщо ті продовжать брати участь у попередньому судовому слідстві в Москві, але українською стороною пропозиція не була підтримана.

Тетяна Москалькова прибула до Києва 15 червня на слухання справи Вишинського, але засідання перенесли на 19 число через неможливість одного з членів суддівської колегії бути присутнім на засіданні.

Зазначимо, що 15 липня Україна включила військовополонених моряків, утримуваних в РФ, в списки утримуваних осіб, якими мають намір обмінятися омбудсмени України і РФ.

Усі звинувачування Вишинський заперечує.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Внаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків.

Источник материала
Поделиться сюжетом