Ryanair скоротить число рейсів через затримки з поставками літаків Boeing 737 Max
Ryanair скоротить число рейсів через затримки з поставками літаків Boeing 737 Max

Ryanair скоротить число рейсів через затримки з поставками літаків Boeing 737 Max

14:33, 16 липня 2019.

Новини туризму.

30.

Авіаперевізник замовив у компанії Boeing 135 літаків моделі 737 Max, яким заборонили польоти після двох катастроф.

Найбільший лоукостер Європи, авіакомпанія Ryanair, починаючи з цієї зими скоротить число рейсів і закриє деякі зі своїх баз через затримки з поставками літака Boeing 737 Max.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AP.

Авіакомпанія попередила у вівторок, що зростання європейських літніх перевезень в 2020 році буде нижче, ніж очікувалося через затримку з поставками.

Глава Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що авіакомпанія "залишається відданою" Boeing 737 Max і очікує, що він повернеться в експлуатацію до кінця року, але дата цього поки невідома.

Він попередив, що очікуються певні затримки і що в результаті авіакомпанія закриє деякі зі своїх баз.

Однак він висловив надію на повернення до "нормальних" рівнів зростання в 2021 році.

Авіаперевізник замовив у компанії Boeing 135 літаків моделі 737 Max, яким заборонили польоти після двох катастроф в Індонезії та Ефіопії, в результаті яких загинули 346 осіб.

Як повідомляв УНІАН, у катастрофі Boeing 737 Max Ethiopian Airlines 10 березня 2019 року загинули 157 осіб.

Літак розбився через шість хвилин після зльоту.

У листопаді 2018 року літак цієї моделі авіакомпанії Lion Air впав у Індонезії через 11 хвилин після зльоту, загинуло 189 осіб.

Попередньо встановлено, що в обох випадках пілоти по кілька хвилин намагалися вирівняти літаки, що втратили управління.

За словами деяких адвокатів, це дає підставу припустити, що пасажири знали, що загинуть.

Юристи висловили думку, що компанія спробує врегулювати претензії до суду.

В обох катастрофах помилкові сигнали датчика кута атаки приводили до автоматичного включення системи захисту від звалювання, яка опускає ніс літака, намагаючись його вирівняти.

Відключити цю систему пілоти не змогли.

За даними The Wall Street Journal, в Boeing знали про нестикування в програмному забезпеченні за рік до катастрофи в Індонезії, але розраховували усунути збій при плановому оновленні всього софту.

У середині травня цього року в американської аерокосмічної компанії Boeing заявили про повне оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX і переконують в безпеці своїх літаків.

Однак, за даними газети The Wall Street Journal, польоти літаків Boeing 737 MAX навряд чи відновлять до 2020 року, на вирішення проблем з програмним забезпеченням лайнерів потрібно багато часу.

Холдинг International Airlines Group володіє флагманськими авіаперевізниками Великої Британії та Іспанії - British Airways і Iberia, - а також Aer Lingus, Vueling і LEVEL.

Натомість, саудівський лоукостер Flyadeal відмовився від попередніх домовленостей з американською компанією Boeing про поставку літаків 737 MAX на користь її європейського конкурента Airbus.

#Boeing#авіакомпанія#лоукостер#Ryanair#Boeing 737#Боїнг 737.

Источник материала
Поделиться сюжетом