Перекрили наймасштабніший канал контрабанди китайського текстилю
Перекрили наймасштабніший канал контрабанди китайського текстилю

Перекрили наймасштабніший канал контрабанди китайського текстилю

Служба безпеки України розкрила незаконну схему постачання в Україну текстильних товарів з Китаю.

В оборудці були задіяні як китайці, так і українці.Контрабандний потік товару йшов з 2016 року, повідомляє прес-центр спецслужби.

Продукція надходила у морські порти.

Мита до державного бюджету України не сплачувалися.

Потім текстиль продавали виключно за готівку без належного оформлення фінансово-господарської документації.У 2018 році учасники угруповання контрабандою ввезли продукції на 234 мільйони гривень, а з початку цього року – на 120 мільйонів.

Загальний обсяг ввезеного товару становить від 1,5 до 2,5 тисяч тонн на рік, що складає 40% від всієї кількості текстилю, який реалізується на вітчизняному ринку.

В Одесі правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії у місцях проживання фігурантів провадження та за адресами складських приміщень і вилучили понад 900 тонн контрабандної продукції на суму 100 мільйонів гривень.

Триває досудове слідство.6 липня президент Володимир Зеленський під час наради з питань облаштування прикордонної, митної та дорожньої інфраструктури на Закарпатті заявив, що ті працівники митниці, прикордонної служби та інших правоохоронних структур і органів державної влади, які не можуть зупинити контрабанду, мають звільнитися зі служби.

Источник материала
Поделиться сюжетом