Зеленський вніс зміни до положення про військову службу на випадок введення воєнного стану
Зеленський вніс зміни до положення про військову службу на випадок введення воєнного стану

Зеленський вніс зміни до положення про військову службу на випадок введення воєнного стану

10:09, 17 липня 2019.

Політика.

20.

В указі уточнено порядок несення служби військовослужбовцями ЗСУ.

Окремо в указі уточнені строки вислуги для осіб молодшого і старшого офіцерського складу / фото Міноборони.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України.

Про це йдеться в указі № 524/2019 від 16 липня.

Положення доповнюється пунктом 263, у якому йдеться, що "у разі введення воєнного стану та утворення військових адміністрацій населених пунктів, районних, обласних військових адміністрацій для формування військових адміністрацій до них відряджаються військовослужбовці з метою виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки із залишенням на військовій службі без виключення зі списків особового складу".

"Заміщення посад військовослужбовцями здійснюється згідно з переліком посад у військових адміністраціях населених пунктів, які підлягають заміщенню військовослужбовцями військових формувань, особами рядового і начальницького складу правоохоронних органів, та переліком посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями військових формувань, особами рядового і начальницького складу правоохоронних органів у районній, обласній військовій адміністрації, затвердженими президентом України за поданням начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України", сказано в документі.

Відрядження військовослужбовців до військових адміністрацій із залишенням на військовій службі та їхнє відкликання здійснюється наказами по особовому складу начальника Генштабу - головнокомандувача ЗСУ.

Про призначення військовослужбовців, відряджених на посади у військові адміністрації, відповідні військові адміністрації письмово повідомляють Генштаб ЗСУ.

При цьому за погодженням з Генштабом ЗСУ відряджені військовослужбовці звільняються з посад у військових адміністраціях та направляються у розпорядження Генерального штабу ЗСУ в разі припинення або скасування воєнного стану, завершення виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки, невиконання військовослужбовцем обов'язків за займаною посадою.

У разі потреби начальник Генштабу може відкликати з військової адміністрації відряджених військовослужбовців, повідомивши про таке відкликання начальника військової адміністрації з наданням відповідної заміни.

Окремо в указі уточнені строки вислуги для осіб молодшого і старшого офіцерського складу, які проходять військову службу, за умов "оголошення стану війни".

Зокрема такі строки вислуги встановлюються "до дня і часу припинення стану війни".

Пункт 159 викладено у новій редакції: "Курсанти навчальних частин (центрів) із числа громадян, прийнятих на військову службу за контрактом осіб рядового складу, сержантського і старшинського складу, після закінчення курсу підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації) призначаються на посади згідно з отриманою військово-обліковою спеціальністю, крім військовослужбовців, які зараховуються в розпорядження командира військової частини А0515".

"Військовослужбовці, які направлялися для підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації) без виключення зі списків особового складу військових частин, після закінчення підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації) повертаються до військових частин, з яких вони направлялися на таку підготовку", - сказано в указі.

#воєнний стан#Володимир Зеленський.

Источник материала
Поделиться сюжетом