ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від "Опоплатформи" з низкою підроблених паспортів
ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від "Опоплатформи" з низкою підроблених паспортів

ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від "Опоплатформи" з низкою підроблених паспортів

21:45, 19 липня 2019.

Вибори 2019.

15.

За даними правоохоронців, Торнер є громадянином Молдови, який перебував у розшуку правоохоронних органів цієї країни за втечу з місць ув’язнення.

ЦВК скасувала реєстрацію кандидата Дмитра Торнера / фото УНІАН.

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України Дмитра Торнера, включеного до виборчого списку партії «Опозиційна платформа – за життя», у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах до Верховної Ради, виключивши його із зазначеного виборчого списку.

Про це повідомили у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

Як зазначається, 12 липня компетентними органами ЦВК було повідомлено про можливе незаконне оформлення кандидатом Торнером низки паспортних документів, що може свідчити про його незаконне перебування у громадянстві України.

На листи ЦВК від 17 липня та від 18 липня щодо підстав документування паспортами громадянина України та наявності підстав набуття громадянства України Торнером (Мальченком, Грозним) Дмітрієм (Дмитром) Григоровичем надійшла відповідь Державної міграційної служби.

У ДМС повідомили, що, за результатами службових перевірок підстав оформлення низки паспортів громадянина України, зазначені документи визнано такими, що оформлені з порушенням вимог законодавства та є недійсними і підлягають вилученню та знищенню.

Зазначається, що із заявою про набуття громадянства України в установленому порядку Торнер (Мальченко, Грозний) Дмітрій Григорович до ДМС не звертався.

Своєю чергою на запити Комісії від 18 липня стосовно надання відомостей про документування паспортом громадянина України для виїзду за кордон кандидата Торнера, а також щодо наявності у нього громадянства України ДМС повідомила, що за наявними даними ЄІАС управління міграційними процесами Торнер (попередні прізвища – Мальченко, Грозний) Дмітрій (попереднє ім’я – Дмитро) Григорович, 28 серпня 1980 року народження, був документований відповідними паспортами громадянина України для виїзду за кордон, які станом на сьогодні є недійсними, зокрема паспорт громадянина України для виїзду за кордон, виданий 7 червня 2019 року, згідно з висновком службової перевірки визнано недійсним і таким, що підлягає вилученню.

Також, додали у ЦВК, Державна міграційна служба зазначила, що, за наявними обліками територіальних органів, Торнер з питань набуття громадянства України в установленому порядку не звертався, підстав вважати його громадянином України немає.

«Указане свідчить, що Торнер Д.

не є громадянином України, а отже, ним не дотримано вимог, установлених частиною другою статті 76 Конституції України, частиною першою статті 9 виборчого закону», - йдеться у повідомленні.

Враховуючи зазначене, Комісія прийняла рішення скасувати реєстрацію кандидата Торнера, виключивши його з виборчого списку партії «Опозиційна платформа – за життя».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 липня, тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернулися до голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук скасувати реєстрацію кандидата у народні депутати від списку політичної партії «Опозиційний блок – За життя» Дмитра Торнера.

За даними СБУ і МВС, 19 липня поліція відкрила два кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.

1 ст.

358 «Використання підроблених документів» та ч.

1 ст.

332-2 «Незаконний перетин державного кордону» Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що особа, яка на даний час представляється Дмитром Григоровичем Торнером, 1980 року народження, починаючи з 2007 року на підставі підроблених документів отримала 5 паспортів громадянина України на різні прізвища та з різними анкетними даними, а також 4 паспорти громадянина України для виїзду за кордон, з якими здійснювала незаконний перетин державного кордону.

За даними правоохоронців, Торнер є громадянином Республіки Молдова Некрасовим Дмитром Григоровичем, 1980 року народження, який перебував у розшуку правоохоронних органів цієї країни за вчинення злочину, передбаченого ст.

317 (Втеча з місць ув’язнення) КК Республіки Молдови.

#вибори.

Источник материала
Поделиться сюжетом