Кримські окупанти передати справу Бекірова в інший «суд»
Кримські окупанти передати справу Бекірова в інший «суд»

Кримські окупанти передати справу Бекірова в інший «суд»

Справу політв’яня Едема Бекірова, підозрюваного окупантами в Криму у зберіганні та транспортуванні зброї і вибухових речовин, перенаправили з Центрального «райсуду» Сімферополя до Красноперекопського «райсуду».

Захист вважає, що це ще більше погіршує стан здоров'я Бекірова.

Про це у Facebook повідомив адвокат Олексій Ладін.

«Суддя центрального районного суду Сімферополя Олександр Вороной направив кримінальну справу стосовно мого підзахисного Едема Бекірова для розгляду по суті до Красноперекопського районного суду Криму.

А це 123 кілометри від Сімферополя», - написав адвокат.

За його словами, «суддя» аргументує рішення тим, що саме у Красноперекопському районі співробітники ФСБ виявили схованку з боєприпасами та вибухівкою, у зберіганні яких звинувачують Бекірова.

Як зазначив адвокат, навіть за версією слідства, Бекірова звинувачують саме у зберіганні заборонених речовин у Сімферополі, але не у перевезенні їх таємним свідком до схованки у районі села Рисове Красноперекопського району.

«Звичайно, це абсурдна кваліфікація підсудності, і захист її вже оскаржив.

Доводи суду про те, що злочин закінчено у момент вилучення боєприпасів та патронів (зі схованки у районі села Рисове) неспроможні, оскільки навіть за версією все того ж слідства про переміщення заборонених речовин Бекіров не знав, і його звинувачення обмежене зберіганням патронів та боєприпасів, перевезення там немає», - пояснив адвокат.

За його словами, питання територіальної підсудності принципове, «оскільки неправильне визначення підсудності безпосередньо загрожує здоров'ю і життю мого підзахисного».

Як заявив Ладін, етап із Сімферопольського СІЗО до Красноперекопського районного «суду» довжиною в 123 кілометри його підзахисний Едем Бекіров «не переживе».

Омбудсмен Людмила Денісова звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно вжити заходів щодо забезпечення політв’язня Едема Бекірова медичною допомогою, а також сприяння його участі у судових засіданнях без ризику для здоров’я.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны