19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
НАЗК внесло припис скандальному гендиректору "Укроборонпрому" Букіну
НАЗК внесло припис скандальному гендиректору "Укроборонпрому" Букіну

НАЗК внесло припис скандальному гендиректору "Укроборонпрому" Букіну

Національне агентство із запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень генеральному директору ДК "Укроборонпром" Павлу Букіну.

Про це у четвер, 25 липня, повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що припис Букіну стосується порушення президентом ДП "Антонов" Олександром Донцем вимог частини п’ятої ст.

36 ЗУ "Про запобігання корупції" щодо запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав.

Встановлено, що Олександр Донець після призначення на посаду не повідомив НАЗК про укладення договору управління часткою його корпоративних прав із наданням нотаріально засвідченої копії такого договору.

Він також не дотримався законодавчо встановлених строків інформування НАЗК.

Також припис внесений головному лікарю Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолію Пірникозі.

Встановлено, що головний лікар філії Центру "Могилів-Подільська станція екстреної медичної допомоги" Людмила Блощинська не повідомила про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, зумовленого підпорядкуванням їй близької особи (дочки).

За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін.

Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі.

Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень.

Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Источник материала
Поделиться сюжетом