Парламентським партіям розадли 157 млн грн з держбюджету
Парламентським партіям розадли 157 млн грн з держбюджету

Парламентським партіям розадли 157 млн грн з держбюджету

Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило розподіл державного фінансування політичним партіям на їх статутну діяльність у IІІ кварталі цього року.

Згідно з законодавством, бюджетне фінансування отримають парламентські партії.

«Народний фронт» - 36,4 млн грн;.

«Європейська солідарність» - 35,8 млн грн;.

Об’єднання «Самопоміч» - отримає 32,2 млн грн, з яких 14,1 млн - це кошти за дотримання передбаченого законодавством ґендерного принципу.

«Радикальна партія Олега Ляшка» - 12,2 млн грн;.

ВО «Батьківщина» - 9,3 млн грн;.

«Опозиційний блок» у ІІІ кварталі 2019 року отримає кошти, виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичної партії у розмірі 50% (за ІІ та ІІІ квартали) загального розміру щорічного державного фінансування для політичної партії – 31 млн грн.

Перерахування коштів політичній партії здійснено внаслідок з’ясування обставин та усунення причин, які стали підставою для прийняття рішення Національного агентства про неперерахування коштів державного фінансування її статутної діяльності у ІІ кварталі 2019 року.

За наступного року держфінансування отримуватимуть також і ті партії, які набрали на позачергових парламентських виборах більше 2%.

Таких шість партій, серед них і партія Шарія.

А партії-переможці, які подолали 5% бар’єр, окрім держфінансування, одержать від держави ще й компенсацію офіційних видатків на виборчу кампанію.

Як скандального блогера знімали з виборів.

Источник материала
Поделиться сюжетом