15:53, 14 серпня 2019.
Якщо ви хочете здивувати рідних стравами з яблук, є кілька цікавих рецептів.
Мафіни, шарлотка та запіканка: три прості страви на Яблучний Спас.
Яблучний або Другий Спас відзначається 19 серпня.
Як можна здогадатися, у цей день прийнято готувати смакоту з яблук.
Далі - 3 незвичні яблучні страви на Спас.
Шарлотка з морозивом.
Беремо 4-5 середніх яблук, очищуємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками.
Додаємо склянку цукру, корицю, трішки солі та лимонного соку.
Борошно та 200 г масла збиваємо у блендері, додаємо 6-8 ст.
холодної води.
Готове тісто відправляємо на 30 хв до холодильника.
Потім розкачуємо, кладемо у форму, зверху – яблука, накриваємо сіткою з решти тіста.
Змащуємо карамелізованим яблучним соком та запікаємо годину при 200 градусах.
Подаємо шарлотку з кулькою вершкового морозива.
Фаршировані яблука.
Беремо десяток яблук, очищуємо від шкірки та вирізаємо їм повністю серединки.
Для начинки змішуємо домашній сир з розпареними в окропі родзинками, додаємо 2 ст.
Фаршируємо яблука готовою масою, зверху посипаємо цукровою пудрою.
Печемо не менше години у духовці при температурі 200 градусів та смакуємо.
Яблучні мафіни.
Одне яблуко очищуємо від шкірки та насіння, нарізаємо дрібними кубиками.
Склянку борошна змішуємо з 1,5 ч.
соди, 5 ст.
цукру та склянкою яблучного соку.
Додаємо яблука, добре вимішуємо та розподіляємо у формочки.
Зверху мафіни посипаємо вівсянкою, корицею чи шоколадом.
Відправляємо в духовку на 25 хв при температурі 190 градусів.
Смачного вам Яблучного Спасу!.
#яблука#Медовий Спас#Перший Спас#яблучний спас#рецептпогода у Києві.