Мафіни, шарлотка з морозивом та запіканка: три прості страви на Яблучний Спас

main image main image

Мафіни, шарлотка з морозивом та запіканка: три прості страви на Яблучний Спас

15:53, 14 серпня 2019.

Якщо ви хочете здивувати рідних стравами з яблук, є кілька цікавих рецептів.

Мафіни, шарлотка та запіканка: три прості страви на Яблучний Спас.

Яблучний або Другий Спас відзначається 19 серпня.

Як можна здогадатися, у цей день прийнято готувати смакоту з яблук.

Далі - 3 незвичні яблучні страви на Спас.

Шарлотка з морозивом.

Беремо 4-5 середніх яблук, очищуємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками.

Додаємо склянку цукру, корицю, трішки солі та лимонного соку.

Борошно та 200 г масла збиваємо у блендері, додаємо 6-8 ст.л.

холодної води.

Готове тісто відправляємо на 30 хв до холодильника.

Потім розкачуємо, кладемо у форму, зверху – яблука, накриваємо сіткою з решти тіста.

Змащуємо карамелізованим яблучним соком та запікаємо годину при 200 градусах.

Подаємо шарлотку з кулькою вершкового морозива.

Фаршировані яблука.

Беремо десяток яблук, очищуємо від шкірки та вирізаємо їм повністю серединки.

Для начинки змішуємо домашній сир з розпареними в окропі родзинками, додаємо 2 ст.л.

меду.

Фаршируємо яблука готовою масою, зверху посипаємо цукровою пудрою.

Печемо не менше години у духовці при температурі 200 градусів та смакуємо.

Яблучні мафіни.

Одне яблуко очищуємо від шкірки та насіння, нарізаємо дрібними кубиками.

Склянку борошна змішуємо з 1,5 ч.л.

соди, 5 ст.л.

цукру та склянкою яблучного соку.

Додаємо яблука, добре вимішуємо та розподіляємо у формочки.

Зверху мафіни посипаємо вівсянкою, корицею чи шоколадом.

Відправляємо в духовку на 25 хв при температурі 190 градусів.

Смачного вам Яблучного Спасу!.