/http%3A%2F%2Fstorage.agravery.com%2Fuploads%2F%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BF%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B8%2F%25D0%25BF%25D1%2596%25D0%25BA%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25B1%25D0%25B5%25D0%25B9%2Fspices-887348_1920%2520%25281%2529.jpg)
В Україні вироблятимуть паприку для Індії
Про це повідомляє прес-служба Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).
Для цього в сезоні 2019 у південному регіоні почався пілотний проект з вирощування паприки.
Мета – визначення впливу кліматичних умов на стан дорослої рослини, можливість досягнення кольору пігменту, який відповідає стандартам виробництва фарбника.
Клієнти UHBDP, виробники з Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей взяли участь у пілотному проекті: посадили паприку на невеличких ділянках в якості експерименту.
Серед піонерів – представники групи виробників с.
Дорошівка Вознесенського району, які 26 липня 2019 відвідали колег з Вітовського району для обміну досвідом.
Під час зустрічі обговорювали питання щодо технології вирощування паприки: строки посадки, живлення, зрошування, схеми обробки.
Також аналізували економічний ефект.
«Досі представники індійської компанії вирощують перець в Китаї, однак китайські виробники використовують велику кількість гербіцидів, а в світі попит на чисту продукцію.
Індія шукає альтернативні території для вирощування паприки», – каже Ірина Купрієвич, виконавчий директор фонду «ЛАСКА».
Ігор Андрієнко, представник компанії «Натур Світ», надав розрахунки рентабельності “папричного” бізнесу.
Учасники пілотного проекту вирішили дочекатися урожаю та фінансового результату.
Якщо економічна вигода і надійність збуту - це реальні фактори, то перспектива вирощування паприки з’являється привабливою.

