"Опозиційна платформа - За життя": Влада будує систему для знищення непокірних незалежних ЗМІ
"Опозиційна платформа - За життя": Влада будує систему для знищення непокірних незалежних ЗМІ

"Опозиційна платформа - За життя": Влада будує систему для знищення непокірних незалежних ЗМІ

Влада будує систему для знищення непокірних незалежних ЗМІ.

Про це сказано в заяві партії "Опозиційна платформа - За життя".

"Президент Зеленський та його команда мають намір захопити телеканал "112 Україна".

Згідно з оприлюдненою в медіа інформацією, саме в Офісі президента сплановане рейдерське захоплення незалежного ЗМІ.

А для здійснення плану "Зе!Команди" влада має намір у повному обсязі задіяти державну репресивну машину – від СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення до кишенькових судів і Агентства по розшуку та менеджменту активів, яким повинно бути передано управління каналом", - заявили в партії.

"За даними ЗМІ, інспіратором та безпосереднім куратором рейдерського захоплення телеканалу є керівник Офісу президента Зеленського Андрій Богдан, відомий своїм зарозумілим і презирливим ставленням до журналістів.

А виконавцями і співучасниками реалізації злочинного плану стануть, як уже очевидно, численні "слуги народу" – як виконавчої, так і законодавчої влади", - зазначили в партії.

За словами представників партії, "влада не лише зберегла систему адміністративного тиску на медіа, але і в найкоротші терміни сформувала нові інструменти та схеми для здійснення рейдерства щодо незалежних ЗМІ.

Вона має намір підім'яти під себе неугодні медіа.

А особливо непокірних – цькувати, переслідувати, позбавляти ліцензії і… закривати".

Саме цим пояснюється той факт, що президент не відреагував на обстріл будівлі телеканалу "112 Україна" з гранатомета, а правоохоронні органи не діють, спускаючи на гальмах розслідування цього злочину, зазначають в партії.

"Опозиційна платформа – За життя" заявляє, що "такі дії Офісу президента Зеленського не можуть бути сприйняті інакше, як оголошення війни незалежним ЗМІ, заохочення до переслідування журналістів і медіа".

Кінцевою метою таких дій, безумовно, є встановлення політичної диктатури, формування тоталітарної системи для утримання влади за будь-яку ціну, зазначають в партії.

Зазначим, у зв'язку з появою низки журналістських матеріалів в ЗМІ про плани керівника Офісу президента Андрія Богдана здійснити рейдерське захоплення телеканалу "112 Україна" з використанням кримінальних проваджень, відкритих СБУ з порушенням правил підслідності, і його намірами арештувати майно каналу, а також через систематичне придушення прав журналістів та свободи слова в Україні, Міжнародна редакційна рада телеканалу "112 Україна", до складу якої, зокрема, входять депутати Європарламенту Нейтан Гілл(Велика Британія), Арне Геріке (Німеччина), Девід Коберн (Велика Британія) вимагає від вищого керівництва держави і від правоохоронних органів, зокрема від президента України, Генерального прокурора і голови СБУ, терміново прокоментувати інформацію, яка з’явилася в українських ЗМІ, стосовно того, що за кримінальним провадженням проти телеканалу "112 Україна" стоїть голова Офісу президента України Андрій Богдан, який намагається отримати контроль над найбільш рейтинговим інформаційним телеканалом України.

Источник материала
Поделиться сюжетом